TEŠKO ODRASTANJE

Kako roditelji uništavaju ljubavne veze svoje djece?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.10.2012 13:13
  • Objavljeno 04.10.2012 u 13:13
mladi par tinejdžeri

mladi par tinejdžeri

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Majke su se pokazala uspješnijima od očeva u uništavanju ljubavnih veza svoje djece. Jedna od tri majke priznala je da je uspjela razdvojiti svoje dijete od, prema njihovu sudu, nedovoljno dobre partnerice ili nedovoljno dobrog partnera

Mislite da roditelji nemaju nikakve veze s vašim ljubavnim životom? Razmislite još jednom jer najnovije istraživanje otkriva da je

jedan od pet roditelja pokušao otjerati partnera ili partnericu svoga djeteta jer im se nije sviđao.

Kako je otkriveno istraživanjem, roditelji tinejdžera to su činili uz pomoć uobičajenih trikova – razdijeli pa vladaj, zabrana viđenja, neprenošenje telefonskih poruka te skrivanje mobitela. Neki su roditelji priznali i da su prisluškivali privatne telefonske razgovore svoje djece, a drugi su čak išli toliko daleko da su slijedili svoju djecu koja su išla na ljubavne sastanke.

Majke su se pokazala uspješnijima od očeva u uništavanju ljubavnih veza svoje djece. Jedna od tri majke priznala je da je uspjela razdvojiti svoje dijete od, prema njihovu sudu, nedovoljno dobre partnerice ili nedovoljno dobrog partnera. To je uspio učiniti i jedan od četiri oca.

U istraživanju je sudjelovalo 2.000 roditelja, a svaki treći u jednom trenutku nije odobravao ljubavni izbor svojega partnera. Svaki deseti roditelj učinio je što god je mogao kako bi prekinuo vezu svoga djeteta. Svaki peti roditelj posezao je i za ekstremnim rješenjima kako bi sabotirao vezu svoga djeteta.

Psiholozi pojašnjavaju kako ovakvo ponašanje roditelja proizlazi iz njihova pokušaja izbjegavanja činjenice da im djeca odrastaju te da oni više nisu centar njihova svijeta. Najbolje rješenje za takve probleme je komunikacija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi