TIPIČNI ZNAKOVI

Kako prepoznati muškarca koji se ne želi vezati

28.06.2011 u 07:09

Bionic
Reading

Clooney je prekinuo vezu s Elisabettom Canalis čim je ona spomenula da želi brak, Owen Wilson je ostavio majku svog djeteta jer se ne želi vezati. Takvi su muškarci neodoljivi, ali ako ste upali u vezu s muškarcem koji se boji braka – bježite

Samo nekoliko dana nakon što je djevojka Georgea Clooneyja, TV voditeljica Elisabetta Canalis, izjavila za talijanski magazin da želi brak i djecu, njezin je dečko završio njihov dvogodišnji odnos. U međuvremenu, holivudski glumac Owen Wilson ostavio je Jade Duell, majku svog petomjesečnog sina, jer se on, navodno, u dobi od 42 'nije spreman obvezati'.

Možda je to šokiralo Jade i Elisabettu, ali to se moglo očekivati. Naime, i Wilson i Clooney su klasični brakofobi, piše za Daily Mail dr. Pam Spurr, britanska stručnjakinja za odnose.

Dug popis bivših

Čak su i njihove izlazne strategije tipične za muškarca koji se boji veze. Vrlo često, opsjednutost potrebom da se sve u odnosu drži pod kontrolom ide ruku pod ruku s nevoljkosti prema vezivanju. Muškarci poput Wilsona, Clooneyja, Simona Cowella i Hugha Granta zadržavaju kontrolu nad svaki aspektom svog života. Njihov rad, vrijeme s prijateljima i interesi pažljivo su odabrani i raspoređeni.

Kad žena takvom muškarcu pokaže svoje najdublje osjećaje, želi dijete ili zahtijeva više vremena, ona se više sa svojim očekivanjima jednostavno ne može smjestiti u njegov život.

Clooney je hodao s Lisom Snowdon, Renee Zellweger i Mariellom Frostrup: možda se čini da bi mu ove lijepe, talentirane, financijski neovisne žene odgovarale, ali ovaj je popis samo dokaz da se on nikada neće smiriti.

Tipični znakovi brakofoba

Ne moraju svi biti zgodni, bogati i uspješni poput Clooneyja. Takvi se muškarci uvijek ponašaju po istom obrascu. Evo najčešćih znakova po kojima možemo prepoznati frajera koji se nikada neće smiriti:

Postoji mnogo razloga zašto se muškarci boje predanosti jednoj osobi

• Odnos razvija samo uz svoje uvjete. Ako je neraspoložen ili je imao težak dan i želi da ga razveselite, on je cijeli vaš. Neće vratiti uslugu.
• On ne daje mnogo. Možda će vam reći da je bio na piću s frendovima, ali detalje neće ispričati: neki će dijelovi njegovog života koji ne želi dijeliti ostati nejasni, ili čak tajnoviti.
• Vaš odnos stagnira. Možda hodate već mjesecima, ali on neće dopustiti da odnos krene na višu, sljedeću razinu.
• Ne možete upoznati njegove roditelje. Rijetko ili uopće ne viđate njegovu obitelj, a on nije zainteresiran za to da provodi vrijeme s vašom.
• Druži se s djevojkama. On voli žensko društvo, a među najboljim su mu prijateljima neke dugogodišnje prijateljice.
• Druženja s društvom važnija su mu od izlazaka s vama. Ništa ne smije stati između njega i kartanja s dečkima, odlaska na utakmicu ili ljetovanja s prijateljima.
• Kaže da voli provoditi vrijeme s vama, ali ne provodite mnogo vremena zajedno.
Nesiguran je. Koliko god mu godinama pokušavate podići samopouzdanje, on se još uvijek beznadno boji stalne veze.
• Ne želi razmišljati o budućnosti s vama. Pitate li ga kamo ide vaša veza, on će razgovor zaključiti nekom otrcanom frazom.
• On je nevjerojatan u krevetu. Nemojte se iznenaditi ako je manje pažljiv izvan spavaće sobe. U krevetu, on se samo mora usredotočiti na vas, ali izvan kreveta, on je tip zauzet brojnim obvezama.

Što je uzrok tome da neki muškarci stalno bježe od veze?
Postoji mnogo razloga zašto se boje predanosti jednoj osobi.
Možda je odrastao s ocem koji je bio emocionalno sadržan unutar obitelji, ali izvan nje uspješan u karijeri i brojim hobijima. Druge razloge treba tražiti u povijesti njegovih veza.

Vjerojatno ga je u ranoj mladosti duboko povrijedila neka djevojka. Neki jednostavno ne vole žensko društvo dovoljno da bi dijelili puni odnos. Da, oni uživaju u izlascima, ljubavnom lovu i obožavaju seks, ali se nikada neće obvezati. Slušajte pažljivo što vam govori, pratite male znakove sumnjate li da ste u kandžama muškarca koji se neće smiriti. Ako ste stavili brak na svoj dnevni red, bježite iz veze što prije.