MUŠKARCI NAPOKON OTKRILI ISTINU

Pitate se zašto vas nikada nije nazvao?

03.06.2011 u 13:38

Bionic
Reading

Pronaći gospodina pravoga nije nimalo lagan zadatak, a kada pomislite da bi neki mogao biti baš taj i poželite ga bolje upoznati, dogodi se ono najmanje željeno – telefon više nikada ne zazvoni, a vi nikada ne saznate zašto

Razdoblje koje slijedi odmah poslije prvoga spoja isto tako je minsko polje kao i sam prvi spoj, pa treba paziti na svaki korak. Premda je večer protekla u najboljem redu, i bili ste uvjereni da će telefon zazvoniti već idućeg jutra, to se nikada nije dogodilo. Nakon toga slijedi pitanje 'zašto' na koje rijetko kada dobijemo odgovor. Rachel Greenwald, autorica knjige 'Zašto me nije nazvao?' u izdanju V.B.Z.-a donosi pet najčešćih razloga koji muškarce navode da nakon prvoga spoja nikada više ne podignu telefonsku slušalicu i okrenu vaš broj.

Pokušajte održati kontrolu nad emocijama
Ponašate se kao progoniteljica
Ponašanje progoniteljice podrazumijeva dvije kategorije ponašanja – očito taktiziranje i ne baš taktično ponašanje. Upravo taj tip ponašanja odbija muškarce, jer oni jednostavno vole – lov. Muškarci vole kada žene pokazuju zanimanje za njih i ne igraju nikakve 'igrice', no postoji fina razlika između ohrabrenja i proganjanja muškaraca. Umjesto da ga već na prvom spoju zatrpate planovima za budućnost i priznanjima koliko vam se sviđa, pokušajte ne glumiti detektivku, smanjiti količinu poslanih poruka i ne zaboravite izlaziti i s drugim muškarcima i pokazivati zanimanje za njih. Ukratko, zaintrigirajte ga i natjerajte ga da vas zavodi i pokuša uloviti

Prebrzo 'sagorijevate'
Nema ničega opojnijeg od prvog spoja koji je odlično uspio. Uzbuđeni ste što mu nikada nije dovoljno vašeg društva, jer i vi osjećate isto. Ali kod takvih situacija budite na oprezu. Veze koje prebrzo planu mogu se, a nerijetko se baš to i dogodi, jednakom brzinom ugasiti.

Prema autorici knjige 'Zašto me nije nazvao?' sagorijevanje obuhvaća tri kategorije – preuranjenu emocionalnu bliskost, preuranjenu tjelesnu intimnost te preuranjene odluke. Kako se upravo to ne bi dogodilo vama i vašem potencijalnom gospodinu pravom, stanite na kočnicu i zaustavite se na crvenom svjetlu. Umjesto da se izmaknete kontroli i srušite sve zidove oko sebe, pripazite što govorite, tijekom spoja budite aktivni, potencijalne probleme riješite na samome početku te kontrolirajte ritam veze.

Sindrom pčelice Maje
Žene, bile solerice ili udane, nalik su švicarskim noževima s mnogo funkcija kad je riječ o multitaskingu. Žene su: organizatorice, društvene posrednice, suosjećajne slušateljice, vrijedne radnice, dobrovoljke, sve u jednoj osobi. Ali, solerici uskoro takav način života postane velikim teretom, pogotovo ako se od nekog zadataka ne može odvojiti i ako nije prilagodljiva.

Pčelice Maje mogu se podijeliti u dvije kategorije – one koje naginju velikom broju izgovora te one koje 'pate' od prevelike popularnosti. Ako želite izbjeći žalac pčelice Maje, poslušajte tri savjeta zahvaljujući kojima ćete imati prilagodljiviji raspored te ćete moći sami odlučiti je li baš on vrijedan da upravo njemu prilagodite svoj kaotični život. Odgodite druge stvari kako ne biste bili previše zaposleni, pa ga zbog toga ne biste uspjeli uskoro vidjeti. Ako vam se jako sviđa, dopustite si da vam on bude prioritet te ga bez grižnje savjesti ubacite u svoj preopterećeni raspored. Zaboravite na smiješna pravila, poput onoga da treba čekati tri dana da biste uzvratili telefonski poziv te mu pokažite vam se sviđa.

Dominacija elektroničke komunikacije
U današnje vrijeme nije neobično da jedna osoba ima nekoliko telefona i mobitela, pager, faks, Skype, tri e-mail adrese, osobnu stranicu ili blog, nekoliko online profila za upoznavanje, nekoliko profila u društvenim mrežama, a možda čak i virtualnog asistenta u Indiji. No upravo to, kako tvrdi autorica knjige 'Zašto me nije nazvao?', često potiče nerazumijevanje između muškaraca i žena, unosi pravu zbrku u odnose te šalje krive signale. Budući da ne postoji jedinstven i jasan niz pravila elektroničke komunikacije, ti signali mogu biti pouzdani baš kao i iščitavanja karata na tarotu.

Autorica Rachel Greenwald, koja je za potrebe pisanja knjige provela istraživanje, kaže kako su muškarci često izražavali zbunjenost po pitanju tipova elektroničkog sadržaja. Nekoliko muškaraca joj je napomenulo da su neki komentari koje su primili putem elektroničke poruke ili mobitelom doslovce neobični. Nisu znali kako ih protumačiti te smatraju da su možda izveli pogrešne zaključke.

Izbjegnite ponašanje progoniteljice

I ton elektroničkih poruka se lako pogrešno protumači i svatko ima nešto u njima što ne podnosi, poput prevelikih broja uskličnika ili gramatičkih grešaka. Osim toga, jedna od najvećih pogrešaka prilikom elektroničkog komuniciranja, 'tehnički' gledano, jest iznenadni muk, odnosno prestanak dopisivanja nakon intenzivnog slanja poruka.

Kako biste izbjegli takve i slične pogreške u koracima te povećali njegovu zainteresiranost, trebali biste imati nekoliko stvari na umu. Na samome početku utvrdite obrazac komunikacije jer nesporazumi i iznenadna tišina mogu stvoriti zbrku, ali i potaknuti gubitak interesa, a treba izbjegavati i komunikacijsko pretjerivanje. Smajlići i ostale nasmiješene ikonice nisu posve loša stvar te mogu otupjeti oštricu pojedinih poruka. U slučaju nesporazuma i nejasnoća ne ustežite se posegnuti za telefonskom slušalicom, nazvati i odmah raščistiti stvar jer upravo to može biti ključno za budućnost vašeg odnosa.

Posljedice gubitka emocionalne kontrole

Kolaps emocionalne kontrole nastane kad žena očekuje da se muškarac javi poslije sjajnog prvog spoja, ali joj se on ne javi odmah, objašnjava autorica knjige. Mahnita poput tornada, žena je u trenutku kada joj se on javi već uzrujana te se ponaša suzdržano i ljutito. Možda počne glumatati, primjerice ne uzvrati mu na poziv odmah, ostavi mu poruku na kućnoj sekretarici kad zna da je na poslu ili ga nastoji učiniti ljubomornim. A muškarci, kako tvrdi autorica knjige 'Zašto me nije nazvao?', kažu da ih to ni najmanje ne privlači.

Kako biste spriječili nepotrebne ispade i gubitak emocionalne kontrole, od samoga početka imajte na umu da su polagani počeci sasvim u redu. Ne započinje svaki sjajan par brzo, s munjevitom sigurnošću i strašću. Ne zaboravite da se prioriteti mijenjaju, pa ako vas nije nazvao, ne znači da mu se ne sviđate, već je još prerano da vas uvrsti na listu svojih prioriteta. Uvijek prije svake odluke napravite izračun. Prilikom donošenja odluke da li reagirati dostojanstveno ili na zakašnjeli poziv dečka koji vam se baš bio svidio odgovoriti kroz zube, važno je izračunati što dobivate, a što gubite.