SLATKE RIJEČI, NEPLEMENITI MOTIVI

Muškarac prvi put kaže 'volim te' nakon 97 dana

17.06.2011 u 12:25

Bionic
Reading

Muškarci će izgovoriti 'volim te' jer žele ženu što prije u krevetu, ali im žene neće povjerovati. Suprotno svim stereotipima, muškarci prvi kažu 'volim te', ali to nije uvijek ono što žene žele čuti

Motivi muškarca da izgovori te tri slatke riječi nisu uvijek i u potpunosti plemeniti. Daily Mail navodi studiju koja elaborira tezu da

se muškarcima koji priznaju ljubav u ranoj fazi veze ne može vjerovati te da žene zapravo vole kada muškarac pričeka s izljevima ljubavi dok nije jasno da je ta veza ozbiljna. Istraživanje, provedeno na prestižnom Massachusetts Institute of Technology, pokazuje da u 62 posto slučajeva muškarac prvi verbalizira ljubav.

Muškarci počnu razmišljati o tome da iskažu svoju ljubav oko 97. dana veze, čak šest tjedana ranije od žena, piše u časopisu Journal of Personality and Social Psychology. Muškarci vole kad im žena izjavi ljubav, ne zato što su pretjerano sentimentalni, nego zato što tu izjavu doživljavaju kao znak da žene žele spavati s njima.

Žene su oprezne sa slatkorječivim muškarcima

Žene su, međutim, nesklone vjerovati muškarcima koji to prerano izgovore. Pretpostavlja se da žena može više izgubiti zatrudni li s muškarcem koji nije pravi. No ako se famozne riječi izgovore nakon seksualnog odnosa, to sa sobom nosi obećanje predanosti.

Ti rezultati demantiraju standardne predrasude o spolnim razlikama. 'Nije riječ o tome da žena čeka da njezin partner napravi prvi korak, jer muškarci o izražavanju svojih osjećaja počnu razmišljati čak šest tjedana prije njih. Jedan od važnih motiva muškarca je njegova jača želja da pokrene spolne aktivnosti u odnosima', objašnjava studija.