MALI TRIKOVI

Kako paziti i maziti kožnu torbu da potraje još godinama

27.02.2021 u 15:28

Bionic
Reading

Torbe od prave kože uvijek su pametna investicija jer, uz pravilno održavanje, mogu potrajati godinama

Bačene na rub uredskog stola, obješene preko stolica, natrpane svim sitnicama bez kojih ne možemo zamisliti život, torbe podnose sve i svašta, no ako ih pravilno ne održavate, vrlo brzo ćete primjetiti na njima znakove zanemarivanja. Srećom, to se može lako izbjeći i to bez puno uloženog truda i vremena.

Ne zaboravite zaštititi je od vode

Pravo i najvažnije pravilo je zaštita kožnih ljubimica od vode ili preciznije kiše. Nema ništa gore za prirodnu kožu od toga da pokisne jer to dovodi do gubitka oblika, ali i sjaja. Stoga je važno pošpricati ih zaštitnim sprejom, koji možete pronaći u bolje opremljenim supermarketima. Nasprejajte ih prije prvog nošenja, držeći se uputa i to ponavljajte nekoliko puta godišnje.

  • +53
Torbe koje su tek pristigle na police trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Nahranite kožu

Prirodna koža zahtijeva njegu, a torbicu u koju ste uložili i nešto više novca svakako treba paziti i maziti. Nabavite profesionalne proizvode za njegu kože koji će je nahraniti i spriječiti isušivanje kože, a sačuvat će je i od mikro ogrebotina. Ako na torbi primjetite mrlje nemojte posezati na rješenjima iz kućne radinosti poput octa, sode bikarbone ili vlažnih dječjih maramica jer ćete time nanijeti nepovratnu štetu. Svakako kupite specijalizirani proizvod namijenjen upravo čišćenju mrlja s kožnih predmeta.

  • +15
Torbe na sniženjima do 200 kn Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Što učiniti da ne izgube oblik

Dobro održavana torba je prije svega uredna torba pa je nemojte pretrpavati nepotrebnim stvarima. Kad je ne nosite, izvadite stvari iz nje i odložite je na mjesto koje nije pod direktnom sunčevom svjetlošću. Najbolje ju je objesiti u ormar ili pospremiti u zaštitnu pamučnu vreću kako biste je zaštitili od prašine i grebanja. Napunite je svakako prije toga papirom kako bi zadržala originalni oblik.

  • +9
Torbe inspirirane Mjesecom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo