NIJE SE ODVAJALA OD NJE

Kako je omiljena torbica ikone stila Carolyn Bessette-Kennedy postala modni klasik

14.02.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Carolyn Bessette-Kennedy bila je modna ikona 90-ih godina te je proslavila Pradinu tote Spazzolato torbicu od koje se doslovno nije odvajala

Carolyn Bessette-Kennedy, supruga Johna F. Kenneyja Jr. s kojim je tragično preminula u padu zrakoplova 1999. godine, bila je i ostala modna inspiracija. Ljubitelji mode živopisno pamte njene kombinacije u kojima je neizostavan dio bila Pradina tote Spazzolato torbica.

Carolyn je bila doslovno nerazdvojna od nje te ju je nosila na jednostavnije kombinacije s crnim džemperom i suknjom boje devine dlake te nešto otmjenije varijante koje su podrazumijevale pripadajući Pradin kaput.

'Imala je nekoliko torbica, ali sigurno ne njih 75, kao što je danas popularno. Mislim da to tada nije postojalo, jednostavno ne mogu zamisliti da bi Carolyn stavljala svoje ime na listu čekanja za neki novi model. Imala je svoju Pradinu torbu i nosila je svaki dan', rekla je ranije RoseMarie Terenzio, bivša asistentica Kennedyja mlađeg.

Carolyn Bessette Kennedy Izvor: Profimedia / Autor: PATRICK SICCOLI / Sipa Press / Profimedia

Tijekom 90-ih godina ovaj model torbice prometnula je u apsolutni hit, a modne ovisnice oduševila je vijest da ju je Prada odlučila oživjeti i ponovno uvrstiti u ponudu.

Redizajn ove slavne tote torbice iz 1995. godine nosile su zvijezde poput Margot Robbie, Lorde i Else Hosk, a iako je dizajnom gotovo identična originalu, novija verzija razlikuje se po širokom rasponu boja i veličina.

  • +5
Prada tote torbica redizajn 1995. Izvor: Promo fotografije / Autor: Prada promo