NAJNOVIJI TRENDOVI

Kako je deka postala novi modni hit koji će uskoro preplaviti gradske ulice

19.10.2018 u 13:09

Bionic
Reading

Modu obožavamo upravo iz razloga što je neumorna, razigrana i nepredvidiva. U jednom trenu naglašena ramena su totalno passé, a već sutra su najtraženiji statement komad za kojim se trgaju trendseterice diljem svijeta. Slično je s najnovijim modnim porivom - dekama za koje se predviđa da će ove jeseni postati apsolutni 'must have'

Nakon što je proslavljena dizajnerica srpskih korijena Roksanda Ilinčić na tjednu mode u Londonu predstavila svoju najnoviju kolekciju za jesen/zimu 2018., svi su primijetili jedan posve novi modni dodatak koji bi potencijalno mogao biti jedan od esencijalnih ovosezonskih trendova.

Modeli odjeveni u pastelnu odjeću prošetali su zaogrnuti mekanim predimenzioniranim dekama, baš onakvim u koje se kasno uvečer ušuškamo dok na kauču gledamo film. Moramo priznati da se istinski radujemo ovom trendu. Zamislite samo kada krenu vrtoglavi minusi, a vi morate izaći iz ugrijanog doma na hladnoću. Sigurno vam tada prođe kroz glavu kako biste se najradije omotali u deku i u njoj istrčali do auta.

E, pa sada to možete učiniti bez da se osjećate glupavo. Istina, još uvijek će se naći neki zbunjeni pogled koji će vas odmjeriti od glave do pete, ali tako je to kad pomičete trendove.

Slojevito odijevanje općenito je popularno ove sezone, što znači da slobodno na sebe možete nabacati što više odjeće, jedan topli puffer i onda se još zagrnuti ultratoplom dekicom - što je sigurno je sigurno!

Nije Roksanda jedini brend koji je predstavio dekice kao veliki nadolazeći trend sezone. Modne kuće Gucci, Etro, Isabel Marant i Jil Sander također su u svoje kolekcije uklopili predimenzionirana pokrivala u stilu deke, ponča i plašta.

No, da biste bili u trendu, ne morate biti spremni izdvojiti sulude svote novca na dizajnerski komad. Pronašli smo neke pristupačne high street alternative koje na jednaki način mogu poslužiti svrsi.