SUĐENJE NA BAHAMIMA

John Travolta davao sinu umjetno disanje

24.09.2009 u 10:36

Bionic
Reading

Glumac je poroti smirenim glasom prepričavao kako je davao umjetno disanje sinu Jettu koji je, pretpostavlja se, preminuo od posljedica udarca u glavu

John Travolta svjedočio je o pokušaju da spasi sina Jetta koji je preminuo uslijed napada na obiteljskom izletu na Bahamima. Glumac i supruga Kelly Preston pojavili su se na sudu na Bahamima kako bi svjedočili u postupku protiv bivšeg senatora Pleasanta Bridgewatera i vozača kola hitne pomoći Tarina Lightbournea.

Dvojica muškaraca planirala su predočiti dokaze da je glumac sina htio prebaciti u bolnicu Los Angeles umjesto da ga hitno odveze u lokalnu, što je naposljetku i učinio. Budući da je prošlo neko vrijeme dok se Travolta odlučio, ucjenjivači smatraju da je sin poznatog glumca prekasno dovezen u bolnicu te su potraživali 25 milijuna dolara za šutnju, no umjesto da im plati, Travolta ih je odlučio tužiti.

Glumac je smirenim glasom prepričavao poroti kako ga je tog jutrapanično probudila dadilja nakon što je njegovog sina našla onesviještenog u kupaonici. Pretpostavlja se da je Jett preminuo odposljedica udarca u glavu, iako ga je Travolta očajnički pokušavaospasiti tehnikom umjetnog disanja. Ipak, glumčev 16-godišnji sinpreminuo je u bolnici Grand Bahama's. John Travolta je po prvi put priznao da jeJett bio autističan i bolovao od jednog oblika astme.