NOĆ KOJA SE PAMTI

Jesu li ovo najljepše haljine s dodjele Oscara?

03.03.2014 u 11:54

  • +32

Oscar na crvenom tepihu

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Malo je drugih prilika za ovakve prilike – tko je modno uspio u noći Oscara, to će ga pratiti cijelu godinu. I obrnuto, dakako. Zato smo brže-bolje pogledali koje su dame bile uspješne i time stekle odličan kredibilitet

Iznenadili smo se time da je zapravo prilično jednostavna haljina odnijela najviše pohvala, a to je ona tamnopute glumice Lupite Nyong’o. Boja leda pokazala se magičnom za haljinu s prorezom do pupka (da se razumijemo, bez oblina na izvol'te), koja je u bogatstvu materijala i 'harmonika' naborima padala oko nje ili se u hodu vukla za njom. Riječ je o kreaciji Prade, a Lupiti je do izražaja odlično došao i rajf u kosi.


Jennifer Lawrence također je na samom vrhu kad su prekrasne haljine u pitanju iako je i ona pokazala jednostavan izgled u žarkocrvenoj haljini bez naramenica, ravnoj uz tijelo te do poda, ali s peplum (volanima) na bokovima. Riječ je o kreaciji s potpisom Diora.

Naomi Watts
bila je magična u bijeloj haljini Calvina Kleina, zakopčanoj do grla, ali je lijepo pratila obline njezina tijela do poda. Nosila je i Bulgarijevu ogrlicu, vrlo moćnu. U moru onih koje su se trudile izgledati kao Disneyjeve princeze ovo je bio, gotovo bismo mogli reći, nadmoćan izgled.

Cate Blanchett imala je i boljih haljina na sebi, ali ova se ipak može svrstati na stranu najljepših na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. U boji pudera, posuta kamenčićima, do poda duga i s potpisom Armani Prive – oživjela je duh starog, sofisticiranog Hollywooda.

Trake nabranog materijala u boji leda zaslužne su za profinjen oskarovski izgled Kate Hudson u haljini marke Versace.

Na stranu uspješnih svakako se svrstala i Olga Kurylenko u svilenoj tamnoružičastoj kreaciji s izrezom na dekolteu i potpisom Alice Elije, studentice koja je pobijedila na natjecanju u ekomodi u Berlinu.

Charlize Theron dobila je same pohvale za dramatičnu crnu Diorovu haljinu, naročito zanimljivu zbog naoko prekinutih naramenica.

Adamy Adams nosila je Guccijevu haljinu, tamnoplavu i bez naramenica, za koju je rekla da ju je izabrala jer se u njoj osjeća 'kao prava ja'. I nije pogriješila!

I za kraj izgled koji se iščekivao uz suspregnut dah – onaj Angeline Jolie. Sva u zlatnom metalik odsjaju šljokica na prozirnoj podlozi, Angie se pojavila uz Brada Pitta. Haljina Elieja Saaba je izazvala kontroverze – nekima je odlična, nekima promašena. Svakako je – dojmljiva.