PARIŠKA POSLA

Jesu li ovo hlače koje će uskoro svi nositi?

23.01.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Pariz, Tjedan visoke mode, proljetno-ljetne kolekcije. Pomislili bismo da će se na pistama nizati glamurozne haljine, ali Armani Prive napravio je odličan zaokret – prema hlačama. Čak ni Chanel nije ostao vjeran čistoj čednosti, uz elegantni tvid se Lagerfeld nije libio gotičkog štiha

Hlače vrijedne pozornosti nizale su se na pariškoj pisti tijekomrevije kuće Armani Prive. Ove su hlače, kojih je u ovoj kolekciji doista bilo pregršt, svilenkaste su, glatke, tanke, ravne sve do gležnja – a onda se pri samom rubu širile poput oštrih peraja. Bilo da su vinski crvene ili sa sitnim geometrijskim uzorcima, hlače su se fascinantno nizale uz topove, jaknice ili ispod tunika koje bi sezale do koljena. Ponekad bi ih obogatio peplum struk, ponekad dolaze u obliku odijela sa sakoom.

Dvodijelni kompleti efektniji su kod kraćih, širokih hlača koje se sužavaju i završavaju točno posred koljena.

Haljine sa zapanjujuće uvjerljivim prizvukom prošlih vremena vladale su modnom pistom na kojoj je Karl Lagerfeld i opet zadovoljio ljubiteljice Chanela. Reviju je otvorila manekenka u nečemu što bi se moglo nazvati hibridom između pelerine i prepoznatljive Chanelove jakne od tvida.

Oči su joj bile dramatično naglašene crnom olovkom kojom su iscrtana pera. Pera su modelima visjela i s glave. Kontradiktorno, ako uzmemo u obzir svjetlucavu boju leda ili bež na ženstvenim kompletićima i gotički make-up na očima te opaki štih na modnim dodacima.

Ovaj put Lagerfeld je posebnu pozornost posvetio ramenima, koja su ili izvučena, uzdignuta, ili odsječena, ili dvoslojna, ili gola i izložena!

Pogledajte i sami kolekcije s potpisom Chanel, Armani Prive, Stephane Rolland...