krokodilska i zmijska koža

Zbog torbica s potpisom Guccija, Dakota Johnson se našla u velikom problemu

12.01.2023 u 09:51

Bionic
Reading

Popularna glumica Dakota Johnson nedavno je dobila pismo organizacija za zaštitu životinja koje su iznenađeni njezinim sudjelovanjem u Guccijevim kampanjama koje promoviraju torbe od prave kože. Iako je danas sve popularnije ono što nije testirano na životinjama i što ne uključuje okrutnost, kožne torbice talijanske modne marke još uvijek ne primjenjuju suvremene standarde

Glumica koja se proslavila ulogom u popularnom filmu '50 nijansi sive' našla se na meti boraca za prava životinja zbog najnovije kampanje s modnom markom Gucci. Zagovaratelji prava životinja u skladu s tehnološkim napretkom sve se više zalažu za zamjenu životinjske kože onom umjetnom kako bi se zaštitile životinje. Korištena prava koža za Gucci torbice mogla je biti zamijenjena umjetnom inačicom kako bi se zadovoljili etički standardi.

Gucci na svojoj web stranici predstavlja proizvode naglašavajući segment životinjske kože, što u današnje vrijeme mnogi ne dočekuju s aplauzom. 'Od različitih stilova krokodila do novih favorita u pitonu - Voljene linije kao što su GG Marmont, Dionysus, Gucci Horsebit 1955. i ostali dobivaju profinjena platna', stoji na Gucci stranici.

Glumica Dakota Johnson zaštitno je lice talijanske modne kuće, a posve se uživjela i u ulogu bivše prve dame Sjedinjenih Američkih Država pa je njezina elegancija usporediva s onom Jackie Kennedy prema kojoj je i nazvana najpopularnija torbica. Poznata 'Jackie' torbica rado je i često viđen dodatak mnogih dama, a komentirala ju je i Johnson rekavši: 'Jackie je savršena torba. Izvrsne je veličine i tako je chic.'

Torbice mogu koštati i do 52.000 dolara, a sve zbog skupocjenih materijala i duge tradicije koju Gucci izuzetno cijeni.

PETA je uputila kritike Dakoti Johnson zbog nove Guccijeve kampanje, točnije zbog korištene kože pri izradi torbica. Poslali su joj pismo u kojem su joj poručili kako je njezino podržavanje takvih proizvoda izuzetno štetno.

  • +9
Dakota Johnson x Gucci Izvor: Profimedia / Autor: The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Krokodili ubijeni zbog kože često se drže u prljavim, pretrpanim akvarijima na 'krokodilskim farmama'. Dokumentirano je kako su radnici elektrošokerima pokušavali ubiti krokodile prerezujući im vratove i zabijajući im metalne šipke niz kralježnicu', rekao je predstavnik organizacije za prava životinja koja se bori da se životinje prestanu koristiti u takve pomodne svrhe.