20 GODINA SLAVE

Jesu li godine ostavile traga na licu Penelope Cruz

03.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Kad se 1991. pojavila na velikom platnu kao istinska holivudska glumica, ljepotica španjolske krvi i simpatičnog naglaska osvojila je srca obožavatelja, ali i mnoge tada najveće svjetske zavodnike poput Toma Cruisea, Matthewa McCnaugheya… Prisjetili smo se kako je izgledala tada i koliko se promijenila do danas

Tijekom 20 godina svjetske karijere, specifične, magično privlačne crte lica Penelope Cruz nisu se mnogo promijenile - zadržala je taj pozitivan duh kojim zrači i koji je zasigurno velik plus njezinu mladenačkom izgledu. Stas joj je također, čak i nakon porođaja, ostao savršen. Odjevni stil nije joj se mnogo promijenio, rekli bismo da nije bila žena od trendova, već više puca na bezvremenske komade odjeće koji su elegantni i dojmljivi.

Ipak, često je mijenjala često frizuru, od crne grive koja pada do stražnjice do kraće frizurice koja seže tik ispod uha. Imala je i fazu kad je nosila šiške. Danas ima dugu ravnu kosu, mnogo 'krotkiju' nego za mlađih dana. Pretpostavit ćemo da je tu i tamo nosila umetke, budući da je u jednoj godini znala isfurati dvije, tri drastične dužine kose.

Za svjetsku karijeru ove španjolske glumice presudna je bila 1991. godina kada Cameron Crowe snima 'Nebo boje vanilije' te Penelope ponavlja svoju ulogu iz španjolske verzije, samo joj je partner ovoga puta - Tom Cruise. Njih dvoje tada počinju vezu koja će puniti tabloide i učiniti Penelope poznatom u Americi.

Godine 1997. ostvario joj se san te konačno glumi u Almodovarovu filmu 'Živo meso' te postaje njegova muza sve do današnjih dana. U srpnju prošle godine udala se za kolegu Javiera Bardema. Upoznali su još 1992. na snimanju filma Bigasa Lune 'Šunka, šunka'. Glumili su strastvene ljubavnike, no istinska ljubav je planula 16 godina poslije, na snimanju filma Woodyja Allena 'Vicky Cristina Barcelona'.

Sa 36 godina Penelope je rodila sina Lea, a na crvenih se tepih vratila vrlo brzo nakon porođaja. Sva prekrasna, bujna, ali bez kritičnih kilograma viška. Danas, u 38. godini još slovi kao jedna od najpoželjnijih žena svijeta. Uvjerite se!