BEAUTY INSPIRACIJA

Jeste li spremni za nove trendove u šminkanju koji su pokorili Instagram?

18.11.2018 u 11:27

Bionic
Reading

Čini se da je nakon nekoliko sezona dominacije odzvonilo popularnom trendu konturiranja, za koji su ponajviše zaslužne djevojke iz klana Kardashian-Jenner, a novi beauty trendovi uglavnom su fokusirani na postizanje savršenog tena

Strogo konturiranje polako gubi bitku s novim tehnikama šminkanja lica, kojima se želi postići efekt zdravog tena s prirodnim sjajem.

Flashbulb

Ukoliko je ova tehnika dobro izvedena, radi se o varijanti tzv. strobinga, čiji je rezultat ten koji kao da je osvijetljen strobo-lampom. Highlighter se u pravilu nanosi na mjesta poput sredine čela, ispod obrva, duž kosti nosa, na vrh jagodica i na sredinu brade, naglašavajući crte lica. 'Riječ je o preciznosti isticanja točaka na licu. Neki koriste highlighter na cijelom području jagodica, no ukoliko nemate savršenu kožu, bolje je naglasiti samo pojedine točke duž jagodica i to uz pomoć pahuljaste četke za sjenilo', objašnjava vizažistica Nikki Wolf.

Prozračna tehnika baking

Mario Dedivanović, vizažist slavnih i brend ambasador kozmetike Laura Mercier, kaže kako je tehnika baking stari način šminkanja kojim se postiže besprijekorni ten, a koja je opčinila ovisnice o make up trendovima nakon što je taj način šminkanja demonstrirao na Kim Kardashian West. Njegova varijanta ove tehnike usmjerena je na osvjetljivanje područja ispod očiju kako bi se kamuflirali podočnjaci i sitne borice uz pomoć pudera u prahu. 'Nanesite puder u prahu četkom umjesto da ga zacementirate spužvom. To će dati svježinu vašem looku', savjetuje Dedivanović.

Tehnika 'juicy koža'

Riječ je o glamuroznoj varijanti šminkanja uz pomoć highlightera, a make up stručnjaci ističu kako je to modernija varijanta korejskog trenda poznatog pod nazivom stakleni ten. Koža našminkana na ovaj način je bez pora, savršeno glatka i prozračna poput stakla te izgleda iznimno svježe i mladenački. 'To je ten kojem ne možete naći grešku. Pomiješajte ulje s podlogom za ten, a nakon toga nanesite rumenilo i highlighter na čelo, jagodice i na vrh nosa kako bi se postigao juicy efekt', objašnjava Patrick Ta iz Shiseida.

Ten gladak poput okruglica

'Okruglice su savršeno glatke i neodoljivo sjajne, baš poput ove tehnike šminkanja', objašnjava Nam Vo, tvorac trenda #dewydumplings koji je pokorio Instagram. Dok se konturiranje temelji na sjenčanju područja poput obraza, ovom tehnikom nastoji se posvijetliti dijelove lica kako bi se sve izjednačilo. Iako će se mnogima učiniti da čini lice previše sjajnim, kontrast se postiže naglašavanjem jagodica posvjetljivačem.