KAD POSTANE OZBILJNO

Jeste li sigurni da ga doista poznajete?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.06.2012 10:18
  • Objavljeno 15.06.2012 u 08:00
muškarac žena ljubav plaža ljeto

muškarac žena ljubav plaža ljeto

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Prije nego što dođe do trenutka kada vaša veza postane ozbiljna, jednostavno morate znati određene stvari o svome partneru. Ako ne pripazite, vrlo lako bi se moglo dogoditi da prođe tri mjeseca spojeva, telefonskih poziva, poruka, ali i javljanja određenih osjećaja, nakon čega shvatite da uopće ne znate gdje on živi ni što radi

Vrlo je važna odluka stupiti s nekime u ozbiljnu vezu, a ta odluka nikada ne bi trebala biti olako donesena. Istina je da u prvih nekoliko mjeseci od silnih leptirića u trbuhu te nervoze pred odlazak na spoj ne razmišljate o određenim stvarima, piše essence.com. No ako ne pazite, lako biste se mogli naći u situaciji da nakon tri mjeseca veze, dvadesetak spojeva, stotina sati razgovora i tisuću razmijenjenih poruka o svom partneru zapravo ne znate ništa.

Prije nego što vaša veza postane ozbiljna, o svome partneru morate znati određene stvari. Donosimo vam najvažnija pitanja na koja morate znati odgovor.

Gdje živi? Možda živi u svom ili unajmljenom stanu, kući, s cimerom ili još uvijek s roditeljima? Morate saznati odgovor na ovo pitanje.

U kakvom je odnosu sa svojom obitelji?
Odnos kakav ima s roditeljima te ostatkom svoje obitelji može biti velik pokazatelj njegove osobnosti. Tako, naprimjer, dobar odnos s mamom upućuje na veliko poštovanje prema ženama.

Privlači li vas fizički?
Upitajte se privlači li vas fizički. Ako se odlično slažete, ali među vama nema kemije, to ne zvuči obećavajuće. Naime, fizička privlačnost s vremenom rijetko kada raste.

Imate li iste vrijednosti?
Smatrate li iste stvari bitnima i važnima, poštujete li ista pravila vrijednosti? Ako ne, vašoj vezi se baš i ne piše dobro.

Jeste li seksualno kompatibilni? Budite sigurni da on može zadovoljiti vaše seksualne potrebe i želje. Isto tako, i vi sami morate biti spremni uzvratiti istom mjerom.

Želi li jednog dana imati djecu? Ovo pitanje je vrlo važno. Nitko ne očekuje da ćete planirati vjenčanje nakon tri mjeseca veze, no ako ste sigurni da jednoga dana želite imati djecu, a on o tome ne želi ni razmišljati te se ne vidi u ulozi oca, možda je vrijeme da se vaši putovi raziđu.

Ima li prijatelje? Ako nema prijatelja, možda postoji sasvim opravdan razlog za to. Obratite pažnju na to kako se odnosi prema ljudima. Ako nema suosjećanja i nježnosti za druge, vjerojatno ne zna kako biti dobar prijatelj, a ako se tako ponaša prema drugima, vrlo brzo bi se mogao tako ponašati i prema vama.

Je li u potpunosti razriješio situaciju s bivšom djevojkom? Ovo je vrlo bitno pitanje, a osim njega, morate postaviti i pitanje sami sebi: Jeste li i vi potpuno ravnodušni prema njegovoj bivšoj?

Koje su njegove namjere? Ne smatraju svi da je cilj ozbiljne veze brak i obitelj, zato saznajte koje je njegovo mišljenje te koje su mu namjere.

Preferira li zajednički ili odvojeni bankovni račun? Činjenica je da su financije jedan od najčešćih razloga zašto veze pucaju pa ovo pitanje uopće nije zanemarivo. Koji je njegov stav o financijama te slažete li se vi s njime?

Koje su njegove 'mračne tajne'?
Svatko ima barem dvije-tri 'mračne tajne' koje ne dijeli s bilo kime. Ozbiljna veza zahtijeva veliku dozu povjerenja, stoga ako ste spremni na to, otkrijte jedno drugome svoje najskrivenije tajne.

Kako se ponaša u stresnim situacijama?
Kada dođe do problema, kako se on ponaša? Paničari li, postaje li sebičan ili pak nesebičan, preuzima li kontrolu u svoje ruke ili očekuje da će netko drugi to napraviti umjesto njega?

Ima li policijski dosje?
Ne treba imati predrasude ni osuđivati, ali ako ima policijski dosje, morate znati zašto, što je učinio i možete li se nositi s time.

Kako rješava probleme?
Nakon što se posvađate je li spreman na razgovor ili se jednostavno zatvori u sebe? Spremnost na iskren razgovor, iznošenje vlastitog mišljenja i spremnost na kompromis bitni su preduvjeti dugoročne uspješne veze.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi