TOP LISTA

Jeste li i vi skloni najčešćim greškama u vezi?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.02.2011 11:45
  • Objavljeno 15.02.2011 u 08:00
seks muškarac žena

seks muškarac žena

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Život udvoje nije nimalo lagan zadatak, a romantika i vruće noći s početka veze vrlo brzo se izgube s vidika. No, je li vam ikada palo na pamet da su za to krive pogreške koje čine gotovo svi parovi?

Zajednički život zahtijeva jako puno kompromisa i dogovora, no čak i tada se potkrade greška koje nismo ni svjesni. Obraćanjem pažnje na sitnice, malim ustupcima i promjenama možete jako puno učiniti za vašu vezu

Podjela kućanskih poslova

Većini današnjih žena ne pada na pamet obavljati bez pomoći partnera kućanske poslove te većina smatra da je najpoštenije sve zadatka podijeliti ravnomjerno na dvije polovice. Međutim, u nastojanju da ta podjela ostane poštena i da funkcionira, troši se jako puno vremena. Provjeravajući tko je što napravio te uspoređujući troši se nepotrebna energija i vrijeme.

Ono što biste trebali učiniti jest primijeniti 'komparativne prednosti', odnosno dogovoriti se da svatko obavlja one zadatke u kojima je najbolji, bilo tko pranje suđa, kupaonice ili šetanje psa. U određenim situacijama vi ćete napraviti više poslova, dok će drugi put ispasti da je upravo vaš suprug obavio većinu zadataka. Tako se, na primjer, ako on voli odlaziti u nabavku namirnica, nećete više nikada morati pitati imate li sve potrebno u hladnjaku.

Corbis

Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Ustrajanje na svađi neće donijeti razumno rješenje problema
Čekanje da budete raspoloženi za seks

Prosječni parovi rijetko su baš uvijek i u bilo koje vrijeme raspoloženi za seks. Stoga, ako ste i vi jedni od onih koji čekaju baš onaj pravi trenutak za seks, do prave akcije u spavaćoj sobi mogli bi proći mjeseci. Onoga trenutka kada se uhvatite da razmišljate o seksu, nemojte to zaboraviti navečer kada stignete kući, već se bacite na posao. Možda nećete uvijek biti savršeno raspoloženi, no učiniti seks navikom nije teško, a poslije vam zasigurno neće biti žao.

Pretpostavljanje da loše razdoblje znači kraj veze

Veze se kreću kružnim smjerom i prirodno imaju svoje uspone i padove, loše i dobre trenutke. Povremena loša razdoblja uopće nisu tako loša za vezu jer vas uče da uviđate ono što volite i cijenite jedno kod drugoga, a to je i više nego važno za kvalitetan odnos između partnera. Nakon što prebrodite loše razdoblje, više ćete cijeniti uživanje za vrijeme dobrih razdoblja.

Uporno ustrajanje na rješavanju problema

Neumorno raspravljanje koje traje satima, a ponekad i cijelu noć nikada ne donosi razumno rješenje problema. To što vam je netko davno savjetovao da nikada ne pođete u krevet ljuti, ne znači da morate probdjeti cijelu noć svađajući se. Naime, što više nastojite riješiti problem, odnosno pobijediti u svađi, manje su šanse za nalaženje razumnog rješenja. Odlaganje rasprave i uzimanje vremena za razmišljanje može samo doprinijeti donošenju dobro promišljene odluke s kojom se slažu oba partnera, ali i spriječiti to da si izgovorite sve one stvari koje uistinu ne mislite.

Pokušavanje čitanja misli

Iako znate da čitanje misli nije moguće, ipak će veliki broj žena očekivati da njihov dragi zna točno kada one žele zagrljaj ili poljubac nakon lošeg dana ili će jednostavno očekivati da će on sigurno oprati auto jer prolazi pokraj autopraonice. Takva očekivanja rijetko kada se ispune, a onda slijedi razočarenje te svađa bez rješenja. Olakšajte život i sebi i njemu te točno recite kada i što želite.

Odgađanje ispunjavanja obećanih usluga
Dani prepuni obaveza i zadataka koje morate napraviti lako s lite prioriteta izguraju usluge koje smo obećali partneru. Potrudite se da ne zaboravljate obećanu masažu leđa ili da ćete vi preuzeti brigu oko djece to poslijepodne kako bi vaša partnerica imala vrijeme samo za sebe. Ispunjavanjem ovakvih sitnih i naizgled beznačajnih obećanja činite veliku uslugu vašoj vezi te je činite još čvršćom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi