PRVOSVIBANJSKA ZABAVA

Jeste li bili na 4. Zlatnom ćevapu?

01.05.2015 u 22:00

Bionic
Reading

Večernja škola održala lekciju iz roštiljanja i plasirala se u finale Zlatnog ćevapa

S posebnim žarom radilo se Prvog svibnja na zagrebačkom Jarunu. Nakon Križevaca i Umaga, zaljubljenici u roštiljanje nadmetali su se na trećem izlučnom natjecanju 4. izdanja Zlatnog ćevapa, a posjetitelji su se jednako trudili isprobati prigodne grill delicije kao i osvojiti nagrade u brojnim igrama.

Od šest ekipa kojima je zadatak bio impresionirati gastro-sud, od samoga se početka isticala skupina skromnog naziva Školarci koja je u sastavu Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Antimon i Damir Folnegović u 11 sati započela s pripremama. U rezanju mesa, izradi smjese za ćevapčiće, mariniranju i začinjavanju ubrzo im se, kao moralna podrška, pridružio popularni voditelj Davor Dretar Drele pa ne čudi što se na livadi uz Malo jezero ubrzo sakupilo mnogo znatiželjnika koji su iz prve ruke željeli saznati kako se na terenskoj nastavi snalaze osebujni učenici Večernje škole.


Među njima je bio i Davorin Bogović koji je i spot za svoj posljednji singl 'To neću biti ja', s novog albuma Mijene, snimio upravo za vrijeme roštilj-zabave povodom proslave svog 55. rođendana. Izgleda da ga je njegov hit kojim trenutno vlada top-listama, nadahnuo i za sudjelovanje u gastro-pogađalici 'PIK pogodi tko sam' u kojoj je jedan od najpoznatijih domaćih rokera osvojio počasno treće mjesto.

Boljim rezultatom ipak se mogu pohvaliti Zuhra i ekipa koji su se s visokih 177 bodova, jednako kao i njihovi najljući konkurenti Los chupacabros Tvrtka Kračuna, plasirali u finale 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec ostavljajući iza sebe Tim Marka Bačeka, LK Pub Marka Milasa, Pančeke Roberta Hanžeka i Stare prijatelje Milke Maljevac. Ovaj presedan rezultat je bezuspješnog pripetavanja u kojem je bilo nemoguće odrediti koji je tim pokazao veće neznanje u poznavanju mesa, pa predsjedniku gastro-suda chefu Branku Ognjenoviću nije bilo druge nego pozvati obje ekipe na još jedan obračun 28. lipnja. S njim su se složila i druga dva člana žirija, Domagoj Jakopović Ribafish (najbolji poznavatelj ćevapa u Lijepoj našoj i okolici) te akademik kulinarstva Gojko Dragić

Za dobru formu na Jarunu bio je zadužen Mario Valentić koji je demonstrirao pravilno nošenje boca Jamnice u igri gajbomjer, no srca publike umjesto naočitog profesora kineziologije osvojio je senzacionalni Antimon koji je s grupom Od srca do srca sve prisutne počastio svojim verzijama dalmatinsko-hercegovačkih klasika Mate Miše Kovača, Marka Perkovića Thompsona i drugih umjetnika koji pjevaju o moru, maslini, kamenu, kršu i soli, kako je objasnio Ahmed Abdel Rahim, inače inženjer građevinarstva iz Sudana.