MODNI UZOR

Jednom ikona, zauvijek ikona: Evo zašto svi kopiraju stil princeze Diane

29.07.2017 u 09:37

Bionic
Reading

Princeza Diana oduvijek je slovila za ikonu stila te primjer elegancije i ženstvenosti. Kada se prisjetimo britanske princeze, prvo što nam na pamet padne njezina su ljepota i topao karakter, a drugo čega se sjećamo elegantne su bluze i haljine predimenzioniranih ramena koje su bile njezin zaštitni znak. Ni francuski dizajner Simon Jacquemus, koji gaji ljubav prema modi 80-ih, nije mogao odoljeti prepoznatljivom stilu Lady Di i njezinu omiljenom odjevnom komadu koji se polako, ali sigurno vraća u modu

Princeza Diana slovila je kao jedna od najbolje odjevenih dama u povijesti, zbog čega je Kensingtonska palača otvorila izložbu u čast njezinim najpamtljivijim outfitima.

Neki od njezinih nezaboravnih stajlinga svakako su vjenčanica, koju su krasili sedam metara dugačak šlep i dramatični puf rukavi, te crna haljina spuštenih rukava, prodana na aukciji za nevjerojatnih 38,7 milijuna kuna.

Iako su od Dianine tragične smrti prošla dva desetljeća, modna ostavština i utjecaj koji je izvršila pamtit će se još dugo godina, a njezin otmjeni stil teško da se može usporediti s onima bilo koje dame s kraljevskih dvora prije i nakon nje.

Bluze i haljine sa zloglasnim jastučićima koje su obilježile 80-e godine prošlog stoljeća u posljednje vrijeme sramežljivo se vraćaju na modnu scenu. Francuski dizajner Simon Jacquemus predstavio je u rujnu prošle godine kolekciju nazvanu Le Santos de Provence, kojom je osvojio modne kritičare.

Glavna zvijezda njegove kolekcije točkasta je bluza predimenzioniranih ramena, inspirirana omiljenim odjevnim komadom princeze Diane. Jacquemusova bluza postala je česta u ormarima poznatih trendseterica diljem svijeta, koje su prigrlile stil princeze Diane i redizajnirale ga na svoj način.

Princeza Diana nosila je točkastu haljinu i veliki šešir na trkalištu Ascot prije točno 29 godina, kao i tijekom posjeta Kraljevskom sveučilištu za umjetnost, kada je imala gotovo identičnu kombinaciju, a usporedite li fotografiju princeze i fotografiju manekenke koja nosi Jacquemusovu kreaciju, jasno je da je omiljena britanska princeza poslužila kao inspiracija francuskom dizajneru.

  • +8
Princeza Diana obožavala je točkasti uzorak Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Moje ime je Simon, volim bijelu, plavu, Marseille i 80-e', stoji na službenoj stranici dizajnera koji je u kratko vrijeme stekao popularnost i osvojio velika zvjezdana imena poput Rihanne i Solange Knowles.

Redizajnirana točkasta bluza pojavila se i u njegovoj narednoj kolekciji koju je predstavio u veljači ove godine, a modne blogerice i trendseterice diljem svijeta opsjednute su omiljenom krpicom princeze Diane, jer tko ne bi volio biti poput ikone stila Lady Di?

🔁 @openingceremony - #Jacquemus top 😲🥂✨ (📸 @babyhousenewyork )

Objavu dijeli je suis Matilde (@matildecasal)

Getting my @jacquemus on! #ootd #whatiamwearing #fashion #jacquemus #vetements #style #balenciaga #shoulderpads

Objavu dijeli Roberta Benteler (@robertabenteler)