bajkovite kreacije

Jedna ljepša od druge: O ovim se vjenčanicama najviše govorilo ove godine

18.11.2021 u 21:02

Bionic
Reading

Izbor vjenčanice vjerojatno je jedan od najstresnijih zadataka svake mladenke koja na svoj svečani dan želi izgledati poput princeze, a usprkos posebnim uvjetima u kojima su se ove godine održavala brojna vjenčanja, slavne su mladenke uspjele očarati svojim bajkovitim kreacijama

Osim Jennifer Gates, kćeri Billa i Melinde Gates koja je nedavno izgovorila 'sudbonosno da', ova godina, koja se pomalo približava svojem kraju, bila je u znaku vjenčanja mnogih poznatih i slavnih, među kojima su se mnogi odlučili za intimnija vjenčanja s manje uzvanika zbog pandemije.

Svoje su zavjete ove godine između ostalih izmijenile poznate glazbenice Ariana Grande i Gwen Stefani, glumice Lily Collins, Issa Rae i Lena Dunham, kao i manekenka Jasmine Tooks.

Omiljen izbor za mnoge slavne mladenke bila je naravno proslavljena dizajnerica Vera Wang, specijalizirana za vjenčanice, a za čije su se prepoznatljive kreacije bez puno razmišljanja odlučile i kolegice iz svijeta showbizza Ariana Grande i Gwen Stefani.

NIJE NEDOSTAJALO GLAMURA

[FOTO] U Toskani je održano kraljevsko vjenčanje o kojem će se pričati još danima

Pogledaj galeriju

Dakako, u svijetu mode postalo je uobičajeno to da vjenčanice poznatih ljepotica utječu i na stilove vjenčanica, poput npr. vjenčanica Kate Middleton i Meghan Markle, koje su itekako mijenjale modne trendove u svijetu nakon svojih vjenčanja 2011. i 2018.

Vjenčanica od čipke koju je nosila Kate Middleton izazvala je očekivan porast popularnosti čipkastih haljina dugih rukava sličnih njezinoj haljini engleske modne kuće Alexander McQueen, a Meghan Markle inspirirala je mnoge mladenke svojom minimalističkom Givenchyjevom haljinom golih ramena.

Evo kakve bismo trendove mogli očekivati s obzirom na vjenčanice koje smo vidjeli ove godine:

Vjenčanica Ariane Grande

Grammyjem nagrađivana glazbenica imala je jedno od prvih vjenčanja slavnih u 2021., udavši se za investitora Daltona Gomeza na intimnoj ceremoniji s 20 uzvanika u svom domu u Montecitu u Kaliforniji 15. svibnja. Ariana Grande nosila je satensku vjenčanicu empire kroja bez naramenica u boji bijelog ljiljana i s potpisom Vere Wang, a upotpunila ju je raskošnim ručno rađenim velom i zgodnim detaljem, satenskom mašnom na njezinom prepoznatljivom visokom repu.

Vjenčanica Carrie Symonds

Carrie Symonds, odnosno Johnson, jer je postala supruga britanskog premijera Borisa Johnsona, unajmila je haljinu za vjenčanje 29. svibnja u londonskoj Westminsterskoj katedrali. Na modnoj platformi My Wardrobe HQ izabrala je kreaciju grčkog dizajnera Christosa Costarellosa. Haljina od tila i svile inspirirana je 'duhom antičke filozofije', stoji na web stranici brenda, a košta 2870 funti (više od 25 tisuća kuna), odnosno 45 funti (oko 400 kuna) po danu ako je unajmite. Carrie ju je spojila s cvjetnom krunom umjesto vela. Iako je njezin potez unajmljivanja vjenčanice pomalo neuobičajen u njezinim krugovima, to nije bilo iznenađujuće za one koji poznaju njezin rad. Naime glasnogovornica je dobrotvorne organizacije za prava životinja The Aspinall Foundation, a prethodno je radila s nevladinom organizacijom za očuvanje oceana te se usredotočila na onečišćenje plastikom pa je njezin modni čin bio u skladu s njezinom zelenom orijentacijom.

Vjenčanica Paole Fendi

Paola Fendi, praunuka osnivača modne kuće Fendi te potpredsjednica odjela poslijeratne i suvremene umjetnosti u Christie's, udala se za Arama Ahmeda 18. lipnja na Ibizi. Paola je s tetom Silvijom Venturini Fendi i novom Fendijevom dizajnericom Kim Jones osmislila svoju vjenčanicu, a za prvu večer svadbenih svečanosti nosila je impresivnu zelenu haljinu s cvjetnim vezom iz Fendijeve kolekcije za proljeće 2021. Za vjenčanje je pak pomalo neočekivano odabrala romantičnu kreaciju s potpisom Valentina.

Vjenčanica Gwen Stefani

Još jedna slavna ljepotica odabrala je dizajn Vere Wang za svoje vjenčanje. Gwen Stefani udala se za dugogodišnjeg partnera i kolegu glazbenika Blakea Sheltona 4. srpnja. Za tu priliku odjenula je dvije vjenčanice Vere Wang, prvo skulpturalnu svilenu georgette haljinu bez naramenica sa širokim izvezenim velom. Kasnije se presvukla u efektnu mini haljinu i nosila je s kaubojskim čizmama. 'Kreiranje njezinih vjenčanica bila je velika radost, s obzirom na njezinu ljubav prema obitelji, njezinu strast za modu i njezinu nevjerojatnu ljubavnu priču s Blakeom', izjavila je Wang.

Vjenčanica Isse Rae

Glumica i producentica Issa Rae udala se za bankarskog stručnjaka Louisa Diamea na jugu Francuske 25. srpnja, odlučivši se također za vjenčanicu Vere Wang. Nosila je bajkovitu haljinu boje bjelokosti s dekolteom i detaljima od čipke Chantilly i ručno šivanim kristalnim perlama. Haljinu je uparila s odgovarajućim velom. Kasnije se presvukla u još jednu kreaciju po mjeri Vere Wang - riječ je o bijeloj svilenoj haljini A kroja s dubokim V izrezom, suknjom od tila i prorezom sprijeda.

Vjenčanica Lily Collins

Zvijezda 'Emily u Parizu' izgledala je poput princeze u romantičnoj vjenčanici Ralpha Laurena po mjeri, jednoj od rijetkih svadbenih haljina koje je dizajnirao taj brend. Lily Collins udala se za redatelja Charlieja McDowella 4. rujna u Dunton Hot Springsu u Coloradu. Za izradu njezine predivne haljine od čipke Calais-Caudry, kako se pisalo, trebalo je gotovo 200 sati, a ogrtač je također bio ukrašen mikrocvjetovima s perlicama Swarovski i laticama svilene organze.

Vjenčanica Kitty Spencer

Nećakinja princeze Diane, lady Kitty Spencer udala se u Italiji za 32 godine starijeg milijardera Michaela Lewisa, a na svom je bajkovitom svadbenom slavlju promijenila čak pet raskošnih haljina, uključujući viktorijansku vjenčanicu od čipke s potpisom omiljenog joj brenda Dolce&Gabbana. Za ceremoniju vjenčanja odabrala je raskošnu vjenčanicu od čipke u viktorijanskom stilu: s visokim ovratnikom i dugim puf rukavima te ogromnim šlepom, a koju je izradio proslavljeni talijanski modni dvojac. Lijepa 30-godišnjakinja tijekom svadbenog slavlja, koje je potrajalo cijeli vikend, presvukla se nekoliko puta, pokazavši još četiri raskošne večernje haljine svog omiljenog modnog brenda.

Vjenčanica Jasmine Tookes

Lijepa manekenka i direktor međunarodnih tržišta Snapchata Juan David Borrero vjenčali su se tijekom Praznika rada u Quitu u Ekvadoru, a manekenka je nosila vjenčanicu Zuhaira Murada šivanu po mjeri. 'Željela sam da mi upravo on dizajnira vjenčanicu otkada sam došla na njegovu prvu modnu reviju. Poslala sam mu svoju ideju, a on je nacrtao najljepšu bezvremensku haljinu koju sam vidjela', rekla je Tookes za Vogue. Njezina vjenčanica imala je duge čipkaste rukave, dugu suknju i 15 metara dug šlep koji je kasnije odvojila od haljine. Kombinaciju je upotpunila odgovarajućim čipkastim velom, dijamantnim naušnicama Ritani i bijelim satenskim štiklama Sarah Flint.

Vjenčanica princeze Victorije Romanovne Bettarini

Prvo rusko carsko vjenčanje u više od stoljeća održano je 24. rujna, a brak su sklopili Viktorija Romanovna i veliki vojvoda Georg Mihajlovič Romanov u katedrali svetog Izaka u Sankt Peterburgu u Rusiji. Za razliku od drugih kraljevskih mladenki, princeza je kupila svoju vjenčanicu umjesto da se odlučila za kreaciju po narudžbi. Odabrala je balsku haljinu Captivating poznate modne kuće Reem Acra, načinjenu od najfinije svile. 'Ova haljina je klasika i simbolizira čistoću braka. Izrađena je u New Yorku od europskih tkanina, pa možemo reći da je to kombinacija najboljeg od dvaju svjetova', objasnili su iz modne kuće. Princeza se kasnije presvukla u još jednu haljinu Reem Acre, nazvanu Mesmerized, s perlicama i kristalima.

  • +8
Vjenčanje velikog vojvode Georga Mihajloviča Romanova Izvor: Profimedia / Autor: Mike Kireev / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vjenčanica Jennifer Gates

Jennifer Gates, kći Billa i Melinde Gates, udala se za dugogodišnjeg dečka Nayela Nassara na farmi Gatesovih u okrugu Westchester u saveznoj državi New York 16. listopada. Nosila je dvije impresivne haljine - obje su kreacije slavne dizajnerice vjenčanica Vere Wang, a ona u kojoj je Jennifer Gates izrekla 'sudbonosno da' kreacija je A kroja u boji slonovače s dugim rukavima. Gornji dio i sami rukavi izrađeni su od rukom vezene francuske čipke dok je suknja nastala od talijanskog tila u boji bjelokosti i šampanjca. Mladenkin look upotpunio je odgovarajući dugi veo od talijanskog tila, obrubljen također francuskom čipkom. Jennifer se kasnije presvukla u haljinu Vere Wang Haute s četvrtastim izrezom, obloženu tilom u nude nijansi i ukrašenu ručnom aplikacijom od francuske čipke na suknji i naramenicama.

  • +39
Melinda i Bill Gates na vjenčanju kćeri Jennifer Izvor: Profimedia / Autor: GLH / NGRE / BACKGRID / Backgrid USA