UDOBNOST PRIJE SVEGA

Trend kojem je teško odoljeti: Torbice mekane poput jastuka obilježit će mjesece pred nama

27.10.2021 u 13:16

Bionic
Reading

I ove sezone udobnost se nalazi visoko na listi priroriteta modnih konzumenata, a svjedoči tomu i velika popularnost koju posljednjih tjedana uživaju modeli mekanih torbi nalik jastuku

Modna kuća Louis Vuitton upravo je predstavila kolekciju ženskih torbi naziva 'LV Pillow' u duhu takozvanih Pillow čizmi kakve je dizajner kuće, Nicolas Ghesquiere, predstavio u listopadu prošle godine.

Svim predstavljenim modelima torbi, poput ruksaka pravokutnog oblika, zajednički je izgled jastuka kako im sam naziv govori, a u sklopu nje predstavljena je udobna verzija već dobro poznate torbe Speedy.

Ghesquiere se ovim potezom pridružio brojnim dizajnerskim brendovima na čelu s talijanskom Bottega Venetom. Upravo ona je, kao i za brojne druge aktualne trendove, glavni krivac popularnosti torbi nalik jastuku, prvenstveno zahvaljujući popularnosti koju i dalje uživa prošiveni Cassette model predstavljen prije nekoliko sezona.

Američki brend Coah ove je sezone predstavio pufasti model svoje kultne torbe Tabby, dok je Olivier Rousteing u Balmainu također ponudio model torbe koja izgledom neodoljivo podsjeća na jastuk.

  • +5
Pillow Tabby torba s potpisom brenda Coach Izvor: Profimedia / Autor: Juergen Teller for Coach/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sve to dovoljno govori u prilog činjenici da se i ove sezone udobnost nalazi na samom vrhu prioriteta kada je o modi riječ. Široke traperice i prošivene jakne, uz torbe nalik jastuku, samo su neki od komada koji će u mjesecima pred nama imati značajnu ulogu na modnoj sceni.