RAZIGRANA ZIMA

Jedini kaput koji ove zime baš svi žele imati

08.12.2017 u 12:59

Bionic
Reading

Modni svijet ove su sezone u potpunosti osvojili kaputi dječjeg šarma zahvaljujući kultnoj talijanskoj kući Max Mara

Pod nazivom 'Teddy', plišani kaputi predstavljeni u aktualnoj kolekciji modne kuće Max Mara najavljeni su kao veliki zimski hit. U ulozi kreativnog direktora slavne talijanske kuće, Ian Griffiths pri stvaranju nove kolekcije nadahnuo se plišanim tkaninama koje su se koristile pri izradi originalnog dizajna kaputa iz 80-ih, koristeći se tehnikom koja je izvorno razvijena u njemačkim mlinovima za izradu dječjih igračaka visoke kvalitete.

Nakon što je otkrio da se navedena tehnika više ne koristi i da je gotovo nemoguće ponovno stvoriti plišanu tkaninu u njemačkim mlinovima, Griffith i njegov tim u suradnji s talijanskim dobavljačima stvorili su tkaninu koja neodoljivo podsjeća na izvornu. Novom pristupu korištenja starih tehnika pri dobivanju meke, plišane tkanine, Max Mara atelje uspio je proizvesti jedinstven materijal od eko krzna u boji devine dlake i na bazi svile koja je rezultirala stvaranjem linije kaputa dječjeg šarma koji izgledom neodoljivo asociraju na izvorne modele.

'Svakih nekoliko godina osjećamo potrebu predstaviti kolekciju kojom se ističe Max Marin modni pečat, vrijednosti brenda i jedinstvena povijest', komentirao je dizajner odluku o korištenju starih tehnika pri stvaranju aktualne kolekcije koja je iznjedrila najveći modni hit sezone.

Modni primjer slavne talijanske kuće očekivano je odlučilo pratiti mnoštvo brendova ulične mode uključivši u aktualnu ponudu nekolicinu plišanih modela kaputa, a da je uistinu riječ o velikom hitu, dovoljno govore izdanja slavnih ljepotica poput Kim Kardashian, pjevačice Rite Ore i supermodela Rosie Huntington-Whiteley.

  • +14
Najpoželjniji kaput sezone Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Poput utjecajnih modnih blogerica i dama iz svijeta slavnih, uvijek besprijekorno dotjerana Severina nedavno se na Instagramu pohvalila vlastitim ulovom smeđeg kaputa od pliša koji je kombinirala uz jednako upečatljive odjevne komade i modne dodatke.

Niste sigurni kako isfurati teddy kapute? Poigrajte se stilovima i krojevima. Nećete pogriješiti ako ih nosite u kombinaciji s kožnim ili samt verzijama hlača, minicama, trapericama vintage kroja ili pak plisiranim suknjama A-kroja.

  • +15
Teddy kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo