NOSI SE PREDIMENZIONIRANO

Jakne i kaputi koji su 'in' ove sezone, a iduće će zime tek biti apsolutni hit

14.02.2023 u 16:37

Bionic
Reading

Mnogi smatraju da je Tjedan mode u glavnom danskom gradu najbolji uvod u nadolazeće tjedne mode u svjetskim središtima, a tamo je sve prštalo od boja, uzoraka, hrabrih krojeva...

Ako netko zna kako izgledati stajliš i kad se celzijusi krenu spuštati dolje, to su stanovnici europskog sjevera, osobito kraljice ulične mode danske prijestolnice Kopenhagena.

Tjedan mode u Kopenhagenu, za jesen 2023., došao je i prošao u vrtlogu od dvadeset i osam revija. Ideja za ludo dobre stajlinge nije nedostajalo, pa su svi složni u mišljenju da je ove godine tamošnji tjedan mode nadmašio sva očekivanja.

Dizajneri su uspješno prezentirali svoje kolekcije, a one naprosto pršte bojama i odvažnošću. Sad je već posve jasno da Skandinavke svojim sjajnim modnim stilom nimalo ne zaostaju za street styleom viđenim na ulicama modnih prijestolnica poput New Yorka, Londona...

NA ULICAMA KOPENHAGENA

Skandinavke zasjenile Francuskinje: Genijalni i tako nosivi stajlinzi koje ćete odmah željeti kopirati

Pogledaj galeriju

Ovaj grad već je iznjedrio neka velika modna imena, poput Gannija ili Saks Potts, koji su danas globalno poznati. Novi mladi kreativci iz modne industrije ni ove godine nisu razočarali.

'Oduševili su me diplomanti iz Alphe, platforme koja okuplja najbolje skandinavske studente dizajna', rekla je direktorica nabave Brownsa Ida Petersson nakon revija.

  • +8
Prošiveni kaputi i jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Vizitkarta skandinavskog stila - šareni print, jarke boje i tenisice stilizirane s gotovo svime - nije ni ove sezone nestala s modnih pista. No dizajneri su preuzeli nove rizike za jesen 2023. s rezultatima koji su bili i uzbudljivi i zapravo nosivi. I pripazite, jer će neki od ovih trendova uskoro biti posvuda ove sezone, a osobito se to odnosi na upečatljive kapute i jakne, obavezno u oversized formi, bez obzira radi li se o popularnim pufer modelima ili inačicama načinjenima od vunenih materijala.

Dakle najtraženije će biti ekstremne pufer jakne ili kaputi, poput onih viđenih na modnim revijama Helmstedta, Holzweilera i dizajnerice Stine Goye.

Dizajnom podsjećaju na ogromne poplune (ili deke), kao stvorene za elegantno 'učahurivanje' kad temperature krenu ispod nule. Goya je čak opremila svoje modele pufericama veličine jastuka u hotelskom apartmanu (bez pretjerivanja), a zanimljivo je to da su neki dizajneri osmislili i odgovarajuće zimske verzije kratkih hlača također 'balonskih' dimenzija.

Pa ako volite mladenački odvažan skandi stil, možda vas inspiriraju njihove kreacije za nadolazeće modne investicije.