GORAN BREGOVIĆ

'Ja sam dobroćudni Zagorac kao i moj tata!'

  • Autor: M. M.
  • Zadnja izmjena 06.07.2009 11:42
  • Objavljeno 06.07.2009 u 10:40
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Glazbenik svjetskoga ugleda otkriva kako je saznao da su se njegovi rastavljeni roditelji zapravo jako voljeli i što je shvatio kad je pao s višnje

'Možete li zamisliti da pod stare dane otkrijete da su vam se mama i tata voljeli?!' ustanovio je Goran Bregović, dodajući da je to za njega ipak veliko otkriće, iako je sretao i čudnijih ljubavi od one njegovih roditelja. Iako su razveli dok je Goran još bio dijete, dok mu je majka umirala od leukemije u Vojnoj bolnici u Splitu, otac je cijele noći bdio pod njenim prozorom te u tišini i mraku pušio, kao što stoji u posveti roditeljima njegovog posljednjeg albuma.

Nadalje, kad je doživio koban pad s četiri metra visokog drveta zbog kojeg je podvrgnut složenoj operaciji kralježnice, a uskoro ga čeka još jedna, zajedno se sa svojom obitelji našao u novoj situaciji jer dotad nikada nije bio ozbiljnije bolestan. 'Nisam dotad ni znao da su moja djeca preplašena jer su im roditelji stari', izjavio je za Extru. 'Una je plakala jer je izračunala koliko ja imam godina i koliko će ona imati kada bude imala dečka te je zaključila da ga ja neću ni upoznati', dodao je o svom razgovoru s osmogodišnjom kćerkom. Bregović priznaje da se relativno malo bavi djecom, smatrajući da je to oduvijek bio posao majke, usto što svira oko sto pedeset koncerata godišnje sa svojim orkestrom.

Što se tiče konstantnih optužbi da plagira i reciklira, Bregović pragmatično govori da Bog stvara, a on samo komponira. 'Iste podatke imamo ja i netko tko nema talenta za muziku. Ja sam talentiran da, kad biram, odaberem dobro', kaže Goran, objašnjavajući da on ima mehanizam rada kao 'stara baba koja plete džemper pa stavi novu vunu, ali joj je uvijek i nekako žao da neki lijepi dio vune koji je ostao od starog džempera koji je isparala ne stavi u novi'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi