MODNO NADAHNUĆE

Izvucite i ove cipele iz dubine ormara jer ponovno su in

20.10.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Modni povratak zaboravljenih i nekad nimalo privlačnih komada ovoga puta donio nam je još jedan model iz prošlosti, točnije 90-ih

Trend revivala odjeće i obuće iz 90-ih i početka 2000-ih nastavlja se, pa ako vam se sviđa takav stil, prije nego krenete u jesenski šoping, pretražite ormare jer ćete uštedjeti dosta novca i - biti u skladu s načelima održivosti.

Sjećate li se 'ozbiljnih' cipela iz 90-ih, onih koje su se redovito nosile na nekim važnim svečanim događanjima, poput promocije ili vjenčanja? Da, one klasične salonke, pomalo dosadnog bazičnog izgleda s vrhom koji blago ide u špic te možda s tek jednim remenom ili ukrasom na njima, neočekivano se vraćaju na modnu scenu.

Riječ je o jednom od onih klasika koji nikad neće biti out, a nedavno je sličan model s puno stila isfurala Kendall Jenner. Manekenska zvijezda izgledala je fantastično u chic cipelama na petu te ih je kombinirala s efektnom crnom haljinom, dakako s potpisom prestižnog brenda Bottega Veneta, i kreirala nezaboravan stajling.

SVI SU U PARIZU

Događaj koji se ne propušta: Pogledajte tko je sve bio na Balenciaginoj reviji

Pogledaj galeriju

Crne cipele profinjenog dizajna, u kojima se možemo uputiti i na poslovni sastanak ili u večernji izlazak, iznimno su laskave i čine noge duljima, a idealno je da im je vrh negdje na pola puta između onog u špic i četvrtastog.

  • +15
Hit cipele za jesen Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Neupadljiv dizajn iznimno je svestran i klasičan pa ovakve cipele možete bez puno problema kombinirati sa svime što imate u ormaru, a takav je model cipele na petu viđen i na stopalima Belle Hadid, manekenke koja je ovu praktičnu obuću uskladila s trapericama širih nogavica i ležernim topom s printom.

I ovoga je puta slavna ljepotica otkrila da nitko ne barata vintage stilovima kao ona. Njezin je seksi outfit na najbolji mogući način rekreirao stajlinge kakve su nosile modne ikone 90-ih, poput Cameron Díaz i Jennifer Aniston.

Dobro je poznato da najnovije trendove voli isprobati i lijepa Emily Ratajkowski, model, glumica, spisateljica i poduzetnica koja se hrabro odlučila za crvenu inačicu ovog ženstvenog modela od zmijske kože.

Stoga ako tragate za jesenskim cipelama, a niste pretjerano oduševljeni ni balerinkama ili loafericama, investirajte u ovaj modni klasik.