Tjestenina NA 100 NAČINA

Izvorni talijanski recepti za gurmanske užitke

10.12.2013 u 13:41

Bionic
Reading

Ponestalo vam je inspiracije za zdrav i ukusan obrok, prilagođen svim dobnim skupinama? Tjestenina sa šezdesetak izvornih talijanskih recepata pravi je izbor za vas. Gurmane će oduševiti tagliolini punjeni svježom potočarkom i preliveni pestom ili ravioli punjeni dimljenim lososom, s umakom od limuna i kopra. Djeca će oduševljeno gutati linguine u jednostavnom umaku od rajčice, a vegetarijanci će rado pojesti tanjur integralne tjestenine s povrćem na žaru.

Knjiga sadržava recepte za tjesteninu i njoke prilagođene svim ukusima, od klasičnih varijanti do suvremenih kulinarskih kombinacija. Isprobajte kako se pikantni roquefort slaže s jabukama, celerom i maslinama u salati s tjesteninom školjkasta oblika. Ako vam se taj recept svidi, iskušajte i penne s kruškama i gorgonzolom.

Zaljubljenicima u morske plodove preporučujemo špagete s morskim plodovima al cartoccio (pečene u pergamentnom papiru), linguine s rajčicama i vongolama ili ruote s kozicama i tikvicama. Ljuti špageti s češnjakom, čilijem i maslinovim uljem savršen su izbor za neočekivane goste i vječno gladne studente, ali i sve ljubitelje tjestenine koji moraju paziti na troškove. Među vrlo jeftinim, a ukusnim jelima, ističu se linguine s rajčicama i limunom te bucatini s umakom od poriluka i rajčica.

S pomoću uputa za izradu svježe tjestenine i niz provjerenih savjeta za pripremu raviola, tortelina i njoka, svakoga dana svojoj obitelji i prijateljima možete pripremiti novo jelo. Kombiniranjem različitih vrsta tjestenina i umaka iz knjige moguće je dobiti više od 100 različitih jela.

Ako vam se svidjela naša Tjestenina, nadahnut će vas i recepti iz Pizze, Pita i tartova i Zabave s kolačićima u nakladi Lumen izdavaštva.