lijepo i praktično

Između trenda i klasike: Ako želite imati jednu od najljepših ljetnih frizura sve što trebate su ove laskave šiške

27.06.2022 u 14:05

Bionic
Reading

Iako su vrlo trendi i laskavo uokviruju lice, kada temperature porastu šiške mogu biti pomalo nezgodne. No tu su 'Baby Bardot' šiške, savršeno rješenje za odličan i svjež izgled i po ljetnim vrućinama

Šiške su se ove sezone nametnule kao vrlo poželjan ljetni trend, a dolaskom vrućih, ljetnih dana pod svjetla reflektora dolazi nova sjajna frizura; vrlo laskava i još uz to laka za održavanje i oblikovanje.

Predvodnice beauty trendova na popularnim društvenim mrežama, do TikToka do Instagrama otkrivaju novi trendi frizuru - Baby Bardot šiške, nazvanu po nikom drugom nego po legendarnoj glumici Brigitte Bardot.

Riječ je o jednoj doista savršenoj frizuri koja se održava bez puno napora, a po njoj je Brigitte bila vrlo poznata i mnogo puta kopirana, a sada ova popularna frizura iz 1950-ih i 60-ih godina dolazi u nešto kraćoj, no i dalje vrlo laskavoj, verziji te je savršen izbor za ljetne dane.

Što su Baby Bardot šiške

Baby Bardot šiške zapravo su mješavina klasičnih zavjesa šiški i mikro šiški. Budući da su prednji pramenovi kraći za nekoliko centimetara, završni izgled daje prozračniji i ležerniji dojam i još bolje uokviruje lice.

Baby Bardot šiške počinje u sredini otprilike u visini obrva i postaje malo duže, sužavajući se prema jagodicama. Time su snažno naglašene oči i jagodice, a budući da prednji pramenovi tako savršeno uokviruju lice, ova frizura sa šiškama pristaje svakom obliku lica.

I dok zavjesa šiške imaju reputaciju nešto težeg održavanja, no to nije slučaj s ovom varijantom šiški. Dovoljno je sušilo za kosu i okrugla četka te se ova kraća verzija oblikuje doslovce u nekoliko minuta i poteza. Osim toga, ova frizura je vrlo praktična i ugodna za nošenje: prilikom vezanja kose ne ispadaju dosadni pramenovi, a par centimetara manje ionako dobro dođe na ljetnim vrućinama.

Beauty klasik koji ćete obožavati

Stajling Brigitte Bardot, poput klasičnog izgleda Audrey Hepburn ili Marilyn Monroe, apsolutno je kultan i stoga bezvremenski. Dakle, nema opasnosti da će ovaj beauty hype uskoro doživjeti svoj kraj. Sasvim suprotno, ova frizura će se zadržati još neko vrijeme, a kratki izgled čini ih osvježavajuće drugačijima i vrlo upečatljivim.