POBIJEDITE GLAD

Izdržite dijetu uz pomoć pametnih trikova

16.09.2010 u 09:24

Bionic
Reading

Za sve one koji su na dijeti donosimo nekoliko stručnih savjeta koji će im pomoći kada ih uhvati snažna želja za hranom. Prevarite vlastito tijelo pametnim trikovima i ustrajte u prehrani i načinu života koji će vam donijeti zdravlje i vitkost

Nije lako izdržati dijetu ma koliko nezahtjevna možda bila. Kada čovjeka uhvati glad teško se može kontrolirati. Ipak, postoje trikovi koji će vam pomoći da uspijete u tome. Naučite ih i ostanite dosljedni kako biste imali zdravo i vitko tijelo.

Mrkva je odličan međuobrok
Zdrave grickalice za prvu pomoć
Uvijek pri ruci imajte zdrave grickalice. Celer, mrkva, jabuka, orašasti plodovi i slične namirnice pomoći će vam da izdržite napade gladi. Kada se između glavnih obroka javi snažna glad koju ne možete kontrolirati, radije uzmite neku od spomenutih namirnica nego nešto iz hladnjaka s puno s kalorija.

Dežurni prijatelji

Dogovorite se s dva, tri prijatelja da vam budu podrška u svako doba dana i noći dok ste na posebnom režimu prehrane. Nemojte iskorištavati njihovu susretljivost i zovite ih baš kada uistinu imate veliku krizu. Njihove riječi podrške ohrabrit će vas da ne posustanete.

Bez televizora
Stručnjaci savjetuju da strogo izbjegavate objedovanje pred televizorom. Kako pojašnjavaju, mnogi ljudi tako unose više kalorija. Za svaki objed treba sjesti za stol i svjesno jesti. Tako se točno zna koliko se jede, a obraća se i pažnja na žvakanje koje je vrlo važno. Naime, nedovoljno prožvakana hrana izaziva nadutost.

Ravnoteža u glavi
Kao i kod ostalih stvari u životu, i u ovoj je bitna glava, odnosno stav. Morate biti stabilni kako biste izdržali. Iskoristite maštu i zamislite se mršave jer to daje motivaciju. Kada imate želju za hranom, ne bježite od toga. Priznajte želju i prihvatite je, ali si objasnite zašto je nećete ispuniti. Svaka dijeta gradi i karakter, stoga bodrite sami sebe.

Pravilni obroci
Nikako ne izbjegavajte doručak jer ćete u suprotnom pojačano jesti u večernjim satima. To je dokazano ponašanje i zato je važno da doručak bude obilan. Ručak treba sadržavati nešto manje kalorija, a večera uistinu treba biti lagana i nikako iza 19 sati. Kad se naviknete tako jesti, do kraja života nećete imati problema s kilogramima.