beauty tajne

Ispucane i suhe usne? Ne ove zime, ako poslušate naše savjete i trikove

14.12.2021 u 19:56

Bionic
Reading

Ispucane i suhe usne? Ne ove zime. Uz ove korisne i vrlo primjenjive savjete zaštitite usne od nepovoljnih uvjeta tijekom hladnih mjeseci

Jako je dobro poznato to da će niske temperature neminovno dovesti do ispucalih usana ako ih pravilno ne zaštitite. Od nježnih pilinga do hidratantnih balzama, ovo je lista jednostavnih savjeta i trikova koje možete uključiti u svakodnevnu beauty rutinu kako biste ove sezone održali svoje usne mekima i sjajnima.

Pripazite na hidrataciju

Pijenje dovoljne količine vode možda je najlakši korak koji možete poduzeti kako biste ove zime održali svoje usne hidratiziranima i podatnima. Voda ne samo da je izvrsna za probavu, već može pomoći u zaštiti usana od hladnoće. Kako biste se natjerali da popijete dovoljno vode, držite je stalno pri ruci u boci za višekratnu upotrebu, a možete posegnuti i za rigoroznijim trikovima poput postavljanja alarma na mobitelu kao podsjetnika.

Razmislite o nabavci ovlaživača zraka

Boravak u zatvorenim i grijanim prostorima tijekom zime jako isušuje kožu. Dok pijenje vode tijekom dana može pomoći u hidrataciji, spavanje uz upaljen ovlaživač zraka može smanjiti utjecaj koji suh zrak ima na usne tijekom noći. Ovaj trik posebno će biti dobar za one koji imaju naviku spavati otvorenih usta.

Koristite blagi piling

Uključivanje nježnog pilinga u jutarnju ili večernju beauty rutinu jednostavan je način njege ispucanih usana sklonih ljuštenju. Kako biste ih zaštitili nakon pilinga, svakako ih nahranite jednostavnim balzamom koji sadrži sastojke poput vitamina E i bademovog ulja, za koje je poznato da imaju hidratacijski i njegujući učinak.

Nanesite hidratantni balzam sa zaštitnim faktorom

Koža na našim usnama jednako je osjetljiva na sunce kao i ostatak našeg tijela, pa je nanošenje balzama sa SPF-om tijekom dana jedan od najboljih načina da ih zaštitite od vanjskih iritacija. Dok neki sastojci poput salicilne kiseline, mentola, kamfora i oksibenzona mogu donijeti više štete nego koristi kada se stavljaju u proizvode za usne, ceramidi, vazelin i mineralna ulja mogu im pomoći nakon boravka na hladnoći.

Koristite hranjive proizvode za usne tijekom večernje beauty rutine

Uključivanje usana u noćnu beauty rutinu jedan je od najboljih načina njihove njege. Naime koža ima sklonost zacjeljivanju tijekom noći, tako da nanošenje proizvoda poput vazelina ili hidratantnih krema za usne bogatih sastojcima kao što su shea maslac i ulje sjemenki konoplje može značajno utjecati na njihovu mekoću tijekom dana.