ZELENI NAPITAK

Imunitet nam nikad nije bio važniji; evo ideje kako ga možete poboljšati uz ovaj brzopotezni napitak

27.01.2021 u 20:16

Bionic
Reading

Smoothieji su brzi i jednostavni napici kojima možete u organizam možete unijeti visokovrijedne nutritijente važne za imunitet

Zbog globalne pandemije koronavirusa koja još uvijek u punom zamahu, nikad nije bila važnija zdrava i izbalansirana prehrana kojom ćemo unijeti visokovrijedne nutrijente kako bismo pripremili imunološki sustav za borbu s virusima.

Najbolji način za unos najvažnijih zdravih tvari u organizam su zasigurno i popularni smoothieji koji se brzinski pripremaju, a kako su privlačne boje i okusa, vole ih i najmlađi.

Čaša puna zdravlja je svakako i ukusan zeleni napitak koji sadržava špinat (eto ideje kako ga 'podvaliti' klincima) plus još dvije namirnice po želji. To mogu biti kivi, jabuka, krastavac, avokado, naranča, banana... Eksperimentirajte jer postoje mnoge varijante pa slobodno po želji zamijenite neku namirnicu.

Priprema:

U blender ubacite šaku špinata, te dodajte dvije namirnice po ukusu. Stavite i malo vode, a ako volite začine poput cimeta ili vanilije, dodajte i njih. Izmiksajte i po želji zasladite s malo meda. U slast!