OKO ZA DETALJE

Imate li smisla za uređenje interijera?

18.01.2014 u 08:43

Bionic
Reading

Hoće li netko biti dizajner interijera, u većini slučajeva određuje priroda, pa tako ili je netko dizajner ili nije, vrlo jednostavno. Iako postoje razne škole u kojima se može steći formalno obrazovanje, profesionalce od ostatka dijeli nevjerojatno oko za detalje i sposobnost da svoju viziju prenesu u stvarnost. Možda ste i vi jedan od njih, tko zna

Donosimo 11 znakova koji otkrivaju da biste trebali razmisliti o promjeni svog posla, i postati dizajner interijera.

Opsesivno održavate stranicu na Pinterestu fotografija zvonaca na vratima pa do ukrasnih košara, piše Huffington Post

Dizajneri imaju neumornu posvećenost detaljima u odnosu na ostale, koje takve stvari ponekad doslovce 'frustriraju'. Tako samo istinski dizajneri mogu razumjeti popularnost četkanog nikla te funkciju onih malih crnih kantica.

Stalno premještate namještaj. Prosječna osoba razmještaj namještaj po stanu kada se useli u novi stan ili kad pak nikako ne mogu ukloniti mrlje od vina na tepihu pa je razmještanje namještaja nužnost jer je lakše pomaknuti kauč, nego kupiti novi tepih.


Čitate časopise za uređenje interijera zbog reklama. 'Dostupno samo u trgovini' izraz je koji u vama izazova duboko razočaranje.

Sve što nije oku lijepo bacili ste u podrum. Sve vaze, posudice ili pak knjige mekih uveza beskompromisno ste pobacali u podrum; takvim stvarima jednostavno nije mjesto na vašim policama.

Prazne sobe nisu problem. Ne postoji takva prostorija koja se uz malo napora, boje, promjene tepiha i postavljanje slika ne može promijeniti na bolje.

Kada kažete da ćete obojiti ormariće u kuhinji – doista to i učinite. I to ne znači da ste na stare ormariće samo nabacili neku novu boju, vi se tom poslu doista predate, makar to znači da svi ormarić šmirglate, pokrivate pukotine, stavljate temeljnu boju i tek onda bojate.

U trgovinama s namještajem i opremom za dom te u onima za preuređivanje snalazite se poput ribe u vodi. Točno znate gdje što stoji, a kada to i nađete, pomoć vam nije potrebna jer znate sve – od veličine, mjera, dimenzija pa do kvalitete.

Bez problema možete reći koja je razlika između boja 'bež', 'slonovače', 'boje pijeska' te cijelog spektra neutralnih boja. Vi ste potpuno suprotni daltonistima, vi ste superjunak kad je riječ o bojama.

Maštate o tome da vam je prvi susjed – tapetar. To bi bilo tako odlično, zar ne.

Sama pomisao na paletu boja dovodi vas do ruba ekstaze. Zamislite koji je to broj mogućnosti koje možete bilo gdje ponijeti sa sobom.

Pri ruci uvijek imate metar. Tko zna kada će vam zatrebati. Možda baš u idućoj trgovini pronađete savršen stol za blagovaonicu ili policu koja savršen pristaje neobičnim dimenzijama vaše dnevne sobe.