TAJNA SRETNIH PAROVA

Ima li vaša veza budućnost?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.03.2011 09:46
  • Objavljeno 10.03.2011 u 09:46
žena, muškarac, poljubac

žena, muškarac, poljubac

Izvor: Corbis / Autor: Emely/cultura/Corbis

Komunikacija je ključni sastojak svake zdrave veze, no unatoč tome veliki broj partnera uporno izbjegava raspravljati o određenim temama zbog straha da će otkriti da s partnerom baš i nisu kompatibilni

Koliko god izbjegavanje razgovara o određenim temama bilo lakše, upravo je to ono što može ugroziti vezu, a najbolja stvar koju možete učiniti za svoju vezu jest biti iskreni. Razgovaranje o važnim stvarima i rješavanje duboko zakopanih problema osnažit će vašu vezu ili pak pokazati da ipak niste jedno za drugo.

Škakljiva tema o preseljenju jedna je od često preskakanih u razgovoru. No, razmislite na trenutak što bi se dogodilo da dobijete ponudu za posao iz snova u drugome gradu ili državi, bi li vaš Gospodin Pravi bio dovoljno hrabar i preselio se s vama? Razgovor o ovakvim temama dat će vam uvid u to jeste li doista stvoreni jedno za drugo te koliko ste spremni žrtvovati kako bi vaša veza uspjela.

Seks je jedna o najčešćih tema zbog koje parovi provode vrijeme u burnim svađama. U krajnjim slučajevima određeni broj parova se zbog nemogućnosti dogovora po pitanu seksa čak i odluči razvesti. Stoga je važno na samome početku veze razgovarati o toj temi te provjeriti koliko si odgovarate na tom području.

Ambicioznost, predanost i financijska stabilnost predstavljaju vrlo poželjne atribute. No, izgovaranjem sudbonosnog 'da' ne znači da ste se udali i za njegov posao i karijeru. Stoga na vrijeme provjerite koliko ste oboje ambiciozni, čemu težite u životu te je li vaš partner sposoban uspješno balansirati između privatnih i poslovnih obveza.

Blend

Blend

Izvor: Corbis / Autor: Blend

Nemojte izbjegavati razgovarati o seksu
Suprotnosti se privlače, no ponekad, kada se dogodi ljubav između introvertirane i ekstrovertirane osobe, nastaju problemi. Dok introvertirane osobe više vole samoću i toplinu doma, ekstrovertirane osobe su sklonije druženju, izlascima i odlično se snalaze u društvu većeg broja ljudi. Održavanje veze između takve dvije sasvim različite osobe zahtijevat će puno truda i vremena te poštivanja želja partnera.

Parovi koji rade na dugoročno stabilnoj vezi na samome početku veze pokušavaju ustanoviti žele li uopće djecu. Sljedeći korak nakon toga je dogovor koliko djece pojedini partner priželjkuje te kada. Kako vaš partner vidi ulogu oca te je li spreman žrtvovati karijeru za obitelj neka su od važnih pitanja neophodnih za opstanak veze i čvrst odnos.

Premda je današnje, modernije vrijeme znatno liberalnije u stavovima prema vjeri, vjera usprkos svemu ima značajnu ulogu u budućnosti veze. Ljubav ne poznaje granice, pa čak i u slučaju kada se radi o vjeri, no usprkos tome način odrastanja i odgoja utječe na osobnost i identitet svake osobe gradeći njegove stavove i kvalitete.

Na samome početku veze financijsko stanje partnera nije presudno, no nakon što veza krene u ozbiljnije vode, činjenica da je vaš partner u dugu ili je pak odličan kada je u pitanju štednja bit će vrlo važna. S obzirom na činjenicu da je novac jedan od najčešćih razloga zbog kojega s partneri svađaju, nakon određenog vremena potrebno je započeti razgovor i o ovoj temi. Iznošenje vlastitih stavova po pitanju štednje i potrošnje može vam prištedjeti mnogobrojne svađe, pa se stoga na vrijeme dogovorite hoćete li imati zajednički račun ili odvojene račune, na što ćete trošiti novac te volite li više trošenje novca na izlaske ili na putovanja, odnosno na stvari.

Za dugoročan i sretan živjet preduvjet je zdravlje te parovi koji uspješno održavaju stabilnu vezu na vrijeme razgovaraju o mogućim nasljednim bolestima i o njihovom utjecaju na zajedničku budućnost. Naime, predispozicija za oboljenje od raznih nasljednih bolesti, osim na vas, može utjecati i na život vašeg partnera, stoga na vrijeme provjerite koliko ste spremni žrtvovati se jedno za drugo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi