OČARAVAJUĆI STILOVI

Idealne za ljetne dane: Pet najjednostavnijih frizura za održavanje

15.07.2022 u 06:31

Bionic
Reading

Ako još niste sigurni za kakvu se frizuru odlučiti, a već vam je dosta beživotne kose bez sjaja i ispucanih vrhova, zbog čega svakoga jutra gubite vrijeme i živce, razmislite o ovih nekoliko bezvremenskih stilova oko kojih nećete imati puno posla

Ako ste među onima koji, kad su u pitanju frizure, najradije biraju opciju wash and go, dakle jednostavne frizure zbog kojih nećete gubiti vrijeme u kupaonici, prisjetili smo se nekoliko cool ideja koje će oduševiti ljubiteljice minimalizma.

'Savršena frizura je ona prilagođena individualnim karakteristikama. Zato ne postoji rez koji bi odgovarao svima jer idealna frizura ovisi o nekoliko čimbenika, kao što su tip i tekstura kose', objašnjava poznata španjolska frizerka María Baras.

Ipak, postoje osnovne preporuke koje vam mogu pomoći u odabiru frizure koja se lako održava, a koju možete sami oblikovati u kupaonici bez gubljenja puno vremena.

Evo 5 ideja za frizure koje nisu teške za održavanje, a odgovaraju svakom tipu kose:

1. Kosa srednje dužine nikad ne izlazi iz mode

Frizeri smatraju da će kosa srednje dužine uvijek biti u trendu jer ima mnoge prednosti - naprimjer, relativno se brzo suši na zraku, a istovremeno zadržava dovoljno duljine da je skupite u jednostavnu punđu ili stilizirate u niski ili visoki konjski rep. Stručnjaci preporučuju kosu srednje dužine koja se naslanja na ramena ili barem doseže do ključne kosti. Ovo posebno vrijedi za ravnu kosu jer se lako može osušiti na zraku. Osim toga, ovakvu frizuru možete oblikovati po želji potpuno glatko ili pak u ležerne valove.

  • +13
Penelope Cruz sjajno pristaje kosa srednje duljine Izvor: Profimedia / Autor: A.M.P.A.S. vía The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

2. Mikro bob sa slojevima

Mikro bob još je jedna trendi frizura kao stvorena za one koji žele što manje vremena potrošiti na oblikovanje kose. Kako biste ukrotili višak volumena, posebice na onoj kovrčavoj ili valovitoj, frizer Manu Fernandez preporučuje šišanje unutarnjih slojeva: ovi rezovi nisu vidljivi, ali ipak omogućuju izbjegavanje pretjerano voluminoznog 'gljiva' efekta, itekako dobro poznatog vlasnicama guste i oštre kose.

  • +3
Naomi Watts godinama je vjerna kraćem bobu Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia

3. Meko ošišane frizure

Svi obožavamo ekstra ravne stilove, ali treba naglasiti i to da je za postizanje ovog efekta potrebna pegla, bez obzira na to koliko je vaša kosa prirodno ravna. Frizer Meghan Markle George Northwood također je pristalica korištenja pegle, osobito na valovitoj kosi. 'Šišanjem kose i odabirom različitih mekih i manje teksturiranih frizura možete kreirati svojevrsnu spontaniju varijantu. Izbjegavanje dramatičnih ravnih rezova je ključno jer to ne poštuje integritet kose', ističe on. Dakle, umjesto da se odlučite za pretjerano 'kockastu' frizuru, odlučite se za mekši rez koji laska kosi.

  • +9
Meko ošišana frizura Sienne Miller daje volumen kosi i čini je bujnijom Izvor: Profimedia / Autor: Mario Mitsis / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

4. Slojevi, slojevi...

Kada žudimo za ležernijim efektima za wow izgled, ovisno o našem ukusu, uvojke je najlakše oblikovati dok su mokri i ostaviti ih da se osuše na zraku, savjetuje frizerka Baras. Ponovila je da je vrlo bitna slojevitost, no treba je uvijek individualno prilagoditi teksturi kose tijekom šišanja, a rezultat je lepršava, mladenačka frizura, kakvu npr. sjajno nosi Emily Ratajkowski.

  • +5
Emily Ratajkowski ima slojevito ošišanu kosu najčešće podijeljenu po sredini Izvor: Profimedia / Autor: ZapatA/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

5. Kratke frizure koje se lako njeguju

Pixie i dječački stilovi najpopularniji su rezovi kada je u pitanju cool frizura bez upotrebe pegle i sušila za kosu. Ove androgine frizure iznimno su jednostavne za oblikovanje i brzo se raščešljavaju. Prema riječima frizera, najbolja su opcija za osobe s nježnim crtama lica i ovalnog oblika. Popularni pixie ne samo da je iznimno lagan za oblikovanje, već je i jedna od najpopularnijih frizura godine, a godinama su joj vjerne i slavne glumice Helen Mirren i Sharon Stone jer pouzdano skida godine i pomlađuje.

ZABLISTALA U ZELENOJ

Profinjena ljepotica: Raskošna haljina u upečatljivoj nijansi kao stvorena je za princezu Charlene

Pogledaj galeriju