BEZ RAZMIŠLJANJA

Poznati frizer otkriva jedinu pogrešku koju svi radimo kad sušimo kosu fenom

05.07.2022 u 23:23

Bionic
Reading

Sušenje i oblikovanje kose fenom jedan je od onih rutinskih, svakodnevnih zadataka koje obavljamo veći dio života i vjerojatno smo prilično navikli na to kako ga obavljamo, ne razmišljajući puno o posljedicama lošeg rukovanja ovim vrućim, frizerskim alatom

Kao glavnog krivca za suhu i oštećenu kosu poznati britanski frizer Michael Van Clarke navodi neoprezno rukovanje fenom, za primjer uzevši slučaj svoje klijentice s fantastičnom, gustom kosom do ramena.

‘Prednji dio njezine kose uvijek bi se lomio, a vrhovi pucali što mi nikako nije bilo shvatljivo jer je njezina kosa zdravog izgleda. Jednog dana je došla i tražila veliku okruglu četku za oblikovanje, rekavši da njezina traje samo 4-5 mjeseci prije nego što se istroši i treba je zamijeniti. Bilo mi je čudno jer moja traje 20 godina uz svakodnevnu profesionalnu upotrebu, pa sam je pitao da idući put donese svoju staru četku. Kada ju je donijela vidio sam da je velika okrugla četka postala srednje veličine, a njezine krute dlake uspjele su se otopiti. Ako vam se četka za kosu topi, što mislite da se događa s vašom kosom?’, prokomentirao je poznati frizer.

  • +16
Najbolje frizure za žene u zrelim godinama Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/Profimedia

Prevrući zrak, predugo i preblizu sušenje glavna je pogreška pri feniranju kose za koju smo svi krivi. Mlaznica za fen dodatno usmjerava toplinu na kosu koja je već potencijalno vrlo oštećena, osobito ako je izbijeljena ili tonirana. Njezinim pretjeranim naslanjanjem na kosu dolazi do pretjeranog isušivanja kose i dubljeg oštećenja.