JESENSKI TREND

Idealna zamjena za traperice: Ove udobne hlače ponovno dominiraju stajlinzima, ali i policama trgovina

29.08.2022 u 21:01

Bionic
Reading

Nova sezona sa sobom donosi dobro poznati trend u znaku kargo hlača. Kao idealna zamjena za traperice, ove široke hlače s prepoznatljivim detaljem džepova na nogavicama već dominiraju stajlinzima modnih ovisnica, kao i jesenskom ponudom na policama trgovina

Nova popularnost kargo hlača nimalo ne čudi uzmemo li u obzir jačinu trenda utilitarističkog stila odijevanja, a koji se unazad nekoliko sezona itekako ističe na modnoj sceni.

Combat čizme, radnički kombinezoni i bomber jakne samo su neki od prepoznatljivih komada koji označuju ovaj popularan stil, pa tako i kargo modeli hlača.

U prilog njihovoj popularnosti dovoljno govori podatak da je model s potpisom brenda Jaded London osigurao visoko peto mjesto na listi najpoželjnijih komada trenutka u izvještaju Lysta za drugi kvartal ove godine.

  • +4
Cargo hlače Izvor: Profimedia / Autor: J.M. HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

Iako je riječ o modelu hlača kao stvorenom za casual stajlinge u znaku tenisica, modne ovisnice dokazuju da ih je moguće transformirati u sofisticirani look s odgovarajućim komadima poput košulja, bluza ili vesti s originalnim detaljima. Kao što dokazuju dame poput Rihanne, kargo hlače u paru s cipelama visoke potpetice mogu izgledati itekako ženstveno.

Kao početkom milenija, kargo hlače u zemljanim tonovima i danas slove za najpoželjnije, a ključ njihovog uspješnog nošenja leži u proporcionalnosti. Opuštenog i predimenzioniranog kroja, kargo hlače prirodno zahtijevaju kombiniranje s užim komadima poput topića.

  • +7
Cargo hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo