ISABELLA ROSSELLINI

Iako su joj dali otkaz u 43. jer im je bila prestara, 20 godina kasnije nepravdu su ispravili

26.02.2018 u 12:05

Bionic
Reading

Glumica i model, 65-godišnja kći slavne Ingrid Bergman i redatelja Roberta Rossellinija otkrila je kako su joj iz kozmetičkog giganta uručili otkaz kad je imala 43 godine s objašnjenjem da je prestara, a u 63. ponovo je postala njihovo zaštitno lice

Lijepa Isabella bila je zaštitno lice Lancomea čak 14 godina, no onda je uslijedio neugodan obrat.

Iako je i dalje oduševljavala svojom klasičnom ljepotom koju je naslijedila od majke, švedske filmske zvijezde Ingrid Bergman, Isabelli su rekli da moraju prekinuti suradnju.

'Objasnili su mi kako reklame predstavljaju ono o čemu žene maštaju, a ne stvarnost. Rekli su mi da žene žele izgledati mlado. I tako sam ja morala otići. To je bila velika nepravda', rekla je danas 65-godišnja Isabella.

  • +8
Isabella Rossellini Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Neželjeno umirovljenje u dobi od samo 43 godine rezultiralo je manjkom angažmana, kako filmskih, tako i kao modela - brinetu profinjene ljepote više nitko nije želio.  

'Ne mogu reći da nisam bila jako razočarana. Znam pozirati, znam se izraziti, imala sam sjajno iskustvo u tom poslu, a nisam ga nikome mogla ponuditi. To me zbilja boljelo', rekla je Isabella.

Ipak, prije nekoliko godina nova generalna direktorica kozmetičkog giganta Lancomea Francoise Lehmann ponudila joj je novi angažman.

'Bila sam jako iznenađena. Hej, pa otpustili ste me kad sam imala 43, a sad imam 63, dakle jasno je da se nisam pomladila! Naravno, pristala sam se naći s njima jer sam bila jako znatiželjna. Kad sam dolazila na sastanak, vidjela sam predivnu ženu koja se dovezla na motoru, skinula kacigu i protresla dugu plavu kosu. Prišla mi je i rekla: 'Ja sam Francoise.' Odmah sam znala kako su se stvari promijenile jer sam obično imala posla sa 60-godišnjim muškarcima koji su svisoka razgovarali sa mnom. Zapitala sam ih zašto opet ja. Francoise mi je rekla kako su napravili pogrešku i želi da se to ispravi. Zbog načina na koji je to rekla nisam razmišljala ni trenutka', prisjetila se Isabella kako je postala zaštitno lice linije Renergie, namijenjene njezi kože žena iznad 60 godina.

U međuvremenu, dok nije imala posla, slavna glumica i model nije gubila vrijeme.

Proširila je vidike i otkrila nove interese - kupila je organsku farmu u blizini New Yorka, diplomirala i počela snimati zabavne filmove o neobičnim stvarima, poput seksualnog života kukaca, za Sundance Channel Roberta Redforda.

Situacija se poprilično promijenila i po pitanju povratka svijetu filma jer Isabellu ćemo vidjeti u dva holivudska projekta: 'Vita And Virginia' i 'Incredibles 2'.

Isabella, koja plijeni svojom prirodnom ljepotom i na pragu sedmog desetljeća, želi dostojanstveno ostarjeti, a ističe kako se nikad ne bi podvrgnula estetskim operacijama. Svoju ljepotu iznutra održava zdravom prehranom, a kako kaže, koristi najkvalitetniju kozmetiku za svoju kožu.

'Ne hranim se zdravo kako bih izgledala mlađe, već kako bih bila u formi. Nikad ne bih isprobala botoks niti razmišljam o odlasku pod nož. Poznajem osobe koje konzumiraju isključivo organsku hranu, vježbaju jogu i izbjegavaju alkohol, ali nemaju ništa protiv botoksiranja. Ja sam im rekla da je to potpuno kontradiktorno', rekla je.