SLAVNA LJEPOTICA

I u 80. je fatalna i lijepa

28.09.2014 u 09:19

  • +12

Bridgitte Bardot - ljepota koja ne blijedi

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Njezine oči obrubljene tušem, putene usne i raskošna ljepota svrstali su je u najveće glumačke i modne ikone. I danas na 80. rođendan, slavna francuska glumica Brigitte Bardot još je lijepa, kontroverzna i karizmatična

Osim glumačke karijere, fatalna plavuša postala je modna i beauty ikona čije modne i make-up trikove još uvijek kopiramo.

Slavna plavuša, inače školovana balerina obožavala je balerinke, a kada ih je u izradi Rose Repetto nosila u filmu 'I Bog stvori ženu', stale su uz bok cipelama s ravnim potplatom. I baš poput modnih diktata, mnoge su žene kopirale i njezine beauty trikove. Crni tuš ispod očiju koji naglašava pogled i čini ga prodornim i seksipilnim i danas je njezin zaštitni znak, a izgled Bardot tražen je posebno u prilikama kada trebate istaknuti upravo ljepotu očiju.


No iako je tijekom godina bila vjerna make-upu koji naglašava oči, stil poznate plavuše mijenjao se kroz godine. Pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, eksperimentirala je sa šiškama i kratkim frizurama te mijenjala boju kose od platinastoplave do tamnosmeđe. U filmu 'A Very Private Affair' bila je fatalna crnka, no svoju prirodnu kosu nije bojila, već je nosila crnu periku. U filmu 'Bonnie and Clyde' kratki bob i beretka dali su joj neki poseban šarm, no prva asocijacija i izgled koji vežemo uz nju plava je duga kosa, putene usne i naglašene oči.

Brigitte je žena koja naprosto zrači seksualnošću, a njezinoj neponovljivoj pojavi svakako je pridonijela i prepoznatljiva frizura sexy kitten hair. Voluminozna frizura koja naglašava bogatu teksturu i gustu kosu, koja je iako pomalo divlja sasvim sigurno pomno je osmišljena i složena.

I sada u 80. slavna BB vjerna je plavoj boji i tušu koji naglašava pogled, a iz njezina lica iščitava se bezvremenska ljepota. U fotogaleriji pogledajte kako se ta fatalna plavuša mijenjala s vremenom.