ZANIMLJIVA INOVACIJA

Hrvatski suvenir Cro Cube dobio tri nagrade

10.11.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Hrvatska rukotvorina suvenir Cro Cube osvojio je zlatnu medalju na 40. Hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem – INOVA. Usto, posebnu nagradu za najbolju inovaciju u turizmu te nagradu '11. Budi uzor' za mladog poduzetnika, Europske poduzetničke mreže Hrvatske

CRO cube je magnet od prirodnog materijala s autorskim fotografijama. Drvena kocka na čijim se plohama nalaze fotografije hrvatskih gradova te QR kod na kojem je promotivni video grada. Čitačem koda (mobilna aplikacija) turist se spaja na Youtube te mu se na zaslonu mobitela ili tableta prikazuje promotivni materijal grada poput videa. Dobitnica nagrada Sunčica Taslak suvenirom je željela spojiti tradicionalne, prirodne materijale poput drveta i kamena s online komunikacijama (internet).

'Cro cube nije samo drveni magnet za hladnjak već multimedijalni kanal turističke zajednice i promotivni materijal svakog grada u Hrvatskoj. Može zamijeniti tiskane promotivne materijale i digitalizirati ih pomoću QR koda. Inovacija je namijenjena turistima, turističkim zajednicama i svima onima koji kroz fotografiju i video žele dugotrajnu uspomenu na mjesto koje su posjetili', kaže autorica inovacije Sunčica Taslak. Turističkom multimedijalnom drvenom kockom cilj joj je promovirati prirodne ljepote Hrvatske i baštinu.

Prototip je ostvaren uz multimedijalnu podršku Turističke zajednice grada Karlovca i Drvodjeljske škole u Zagrebu.