PAŠKA PRIČA KAO PRIMJER USPJEHA

Hotel Boškinac: otočka turistička idila koja odolijeva i pandemiji

10.11.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Nakon preuređenja zahvaljujući ESIF jamstvima, hotel Boškinac zablistao je u punom sjaju i ostvario odlične rezultate i tijekom „COVID“ sezone

Na samo dva kilometra od grada Novalje na otoku Pagu, usred prekrasnog krajolika borove šume, vinograda i maslinika, nalazi se idilični boutique hotel Boškinac. U autentičnom spoju tradicionalne kamene arhitekture i modernog dizajna, obitelj Šuljić je na svojem otočkom imanju stvorila pravi poduzetnički uspjeh u turizmu koji pruža istinski užitak i odmor svakom gostu diljem svijeta.

Odolijevanje svim izazovima

Glavni protagonist ove poduzetničke priče je Boris Šuljić, koji je 2018. godine odlučio potpuno renovirati svoj hotel. Njegov trud svakako se isplatio dobivanjem 5 zvjezdica kao potvrda vrhunskog iskustva smještaja. Nadalje, njegov restoran je dobio i jednu Michelinovu zvjezdicu kao priznanje gastronomske kvalitete ponude. Tijekom renovacije potpuno se preuredio namještaj i prostor: „Mnogi zahtjevi bili su stvarno komplicirani, ali smo uspjeli unatoč svim izazovima. U poduzetništvu se svaki trud isplati, bez obzira što se ponekad ne čini tako. Svim radovima prethodilo je i zatvaranje financijske konstrukcije, što je dodatno zakompliciralo cijeli proces.“, izjavio je vlasnik hotela Boris Šuljić.

  • +3
Hotel Boškinac Izvor: Promo fotografije / Autor: maja danica

Poduzetnički poticaji za novi uspjeh

Obitelj Šuljić iskoristila je ESIF jamstva za financijski leasing i djelomičnu subvenciju kamate u okviru operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Jamstvo im je svakako pomoglo u brzoj realizaciji preuređenja hotela, koji je odmah nakon ponovnog otvaranja potpuno oduševio prve goste. Nažalost, već dvije godine poslije dogodila se kriza uzrokovana s pandemijom, koji se itekako osjetio na turističkom sektoru. Ipak, Hotel Boškinac i tijekom epidemioloških okolnosti pokazao je da i dalje može biti turistički biser Lijepe Naše.

Odlična sezona i u trenutnim okolnostima

Zahvaljujući ESIF jamstvu, ovaj preuređeni hotel uspio se dovoljno istaknuti u međunarodnoj ponudi, bez obzira na situaciju. Nakon što je hotel bio u potpunosti zatvoren u ožujku, u svibnju su kapaciteti ponovno otvoreni i sezona je prošla izvrsno. „Ova turistička godina nam je i dalje bila stvarno nevjerojatna, gdje smo ostvarili bolji poslovni rezultat od čak 35%. Uz potporu ESIF jamstva, sigurni smo da ćemo i sljedeću godinu nastaviti s rastom, bez obzira što nas čekalo. Čak se i usred zime traži mjesto više.“, zaključio je Boris Šuljić o tome kakva budućnost čeka ovaj prekrasni hotel.