ZBRČK!

Hoćete li nakon ovoga ikada ponovo jesti pileće medaljone?

22.10.2013 u 11:03

Bionic
Reading

Ako ste se ikad zapitali što je u pilećim medaljonima nekih američkih restorana brze hrane, odgovor je – meso, ali i štošta drugo

Pileći medaljoni dva različita restoranska lanca u Mississippiju završili su kao objekt istraživanja kako bi se saznalo što je zapravo u njima. Rezultati su bili zanimljivi – samo oko pola medaljona čini mišićno meso, ostalo je mast, žile, živci, kosti, hrskavica.

Predstavnica Nacionalnog vijeća za piletinu Ashley Peterson tvrdi da ne postoji nikakav misterij oko pitanja što je u pilećim medaljonima s obzirom da takve informacije pišu na pakiranju ili su na internetu.


Doktor Richard deShazo koji je bio na čelu istraživanja potiče svoje pacijente da jedu pileće bijelo meso, no iako su u lancima brze hrane medaljoni bijeli, to nije nužno pravo stanje stvari.

'Neke tvrtke odlučile su koristiti mješavinu pilećih dijelova umjesto uobičajenog mesa niske masnoće, zatim je usitniti te spržiti. Nakon svega toga još uvijek to nazivaju piletinom. Ustvari se radi o pilećim ostacima koji su visokokalorični te imaju puno soli, šećera i masti. Drugim riječima, vrlo nezdrav odabir hrane. Najgore od svega je što je takva hrana ukusna i djeca je obožavaju, a marketing cilja baš njih', rekao je doktor Richard deShazo.

Doktor deShazo kaže kako nije problem ako pojedemo brzu hranu ponekad, no ljudi često završe u takvim restoranima i nekoliko puta tjedno.