dobra kombinacija

Hlače širokih nogavica vrući su trend, a ovi modeli čizama najbolje se slažu s njima

26.01.2022 u 10:59

Bionic
Reading

Do nedavno život je bio nezamisliv bez skinny traperica, no popuštanje mjera i povratak oblika društvenog života i određenoj mjeri donio je i neke posve nove trendove. Tako su sada modne kombinacije nezamislive bez hlača širokih nogavica. No novom trendu valja prilagoditi i ostatak garderobe, a jedna od važnijih stavki svakako su cipele. Ako vas muči koje cipele odabrati uz hlače širokih nogavica, s ovim modelima sigurno nećete pogriješiti

S udobnošću i ugodnošću kao neizostavnim elementnima, hlače širokih nogavica postale su neizostavni komad kako casual, tako i elegantnih stajlinga. Zaljubljenici u modu vrlo brzo su ih prigrlili zbog ubodne siluete, ali i naglašene ženstvenosti. No novi modni trend donosi i jedno vrlo važno pitanje – kako upariti i kombinirati čizme, kraljice zimske garderobe, s novim vrućim trendom.

Prije svega, važno je znati kako se hlače širokih nogavica obično krojene tako da bi se nosile s cipelama na petu koja produljuje duljinu nogavice. Iako se, naravno, možete odlučiti na klasične visoke potpetice, u ponudi je i mnogo pristupačnijih visina potpetica, širih peta i platformi koji će kombinaciji daje potreban chic izgled, ali i osigurati udobnost nošenja.

Prema riječima Jacqueline Zenere, stilistice modnih ikona poput Ashley Benson i Olivie Palermo široke hlače s ravnim čizmama u većini slučajeva mogu funkcionirati samo ako su podrezane iznad gležnja; u suprotnom će se rubovi poderati te ćete na kraju imati uništene hlače. No, tu je i nekoliko sjajnih stilskih trikova. Na primjer, hlače duljih nogavica u kombinaciji s visokih strukom kreirat će figuru pješčanog sata, čak i ako je nemate – dovoljno je obuti potpetice i posegnuti za uskim topom.

  • +16
Čizme za hlače širokih nogavica Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Od upečatljivih boja do trendovskih modela četvrtastih vrhova, otkrijte pet odličnih i aktualnih trendova čizama koje se mogu nositi uz hlače širokih nogavica i s njima činiti osnovu laskavog, tredni stajlinga.

Udobna potpetica

Iako vrtoglavo visoka potpetica u kombinaciji s hlačama širokih nogavica nedvojbeno izgleda chic i zavodljivo, činjenica je da nije uvijek praktična za obavljanje svakodnevnih obaveza i trčanje po gradu. Umjesto njih isprobajte cipele s blok petom koja zahvaljujući većoj širini pruža veću potporu i jamči udobnost. Ako blok pete jednostavno nisu vaš izbor, pokušajte onda s tankim potpeticama visokim maksimalno pet centimetara.

Čizme s četvrtasto oblikovanim vrhom

Čizme s četvrtastim vrhom trend je s retro prizvukom. Nekad vrlo popularan oblik čizama ponovno se vratio na modnu scenu, a posebno dobro izgleda vireći ispod širokih nogavica hlača. Za klasičare uvijek je siguran izbor potpuno crnog modela, no ako se ne bojite modno eksperimentirati tu su uzbudljivi modeli čiji su vrhovi u kontrastnim bojama ili su ukrašeni metalnim kapicama.

Platforme

Čizme s platformom još su jedan nostalgični trend koji je zahvatio modnu scenu. Podebljana platforma omogućava da ne opterećeno nosite novi trend, bez razmišljanja o udobnosti ili narušavanja stila. Bilo da se radi o potplatu s platformom ili opciji s blok petom, udobnost je ključna kada je u pitanju ovaj trend.

Čizme sa špic vrhom

Čizme sa šiljastim vrhom neosporno su zavodljive te sa hlačama širokih nogavica predstavljaju vrlo laskavu kombinaciju dodajući centimetre u visinu, produljujući noge i vizualno stanjujući struk. Što se tiče samih modela, doista je lako naći model baš za svaki stil – birajte od dojmljivih kaubojskih čizama pa do elegantnih i klasičnih modela.

U boji

I dok dodavanje boje u modnu kombinaciju je uvijek zabavno, to je ujedno i prikriveni stilski trik. Odlučite se za kontrastnu nijansu i postići ćete sjajan stilski efekt ali i vizualno produljiti noge. Osim toga, ne morate posezati za jakim i upečatljivim nijansama, ako to i inače nije vaš stil – druga neutralna boja izgledat će jednako dobro.