'THE QUEEN'S GAMBIT'

Hit seriju na Netflixu isplati se pogledati i zbog mode: Inspirirajte se stilom njezine glavne junakinje

13.11.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Ne morate biti ljubitelj šaha kako biste se zaljubili u glavnu protagonisticu Netflixove hit serije 'The Queen's Gambit'. Zadivljujuća genijalka Beth Harmon, koju u seriji utjelovljuje glumica Anya Taylor-Joy, ima um koji se poklapa s njezinim osjećajem za modu

Za nezaboravna izdanje lika Beth Harmon u prvoj sezoni Netflixove hit serije pobrinula se poznata francuska kostimografkinja Gabriele Binder te se, kako je imala priliku priznati, pri slaganju njezinih odjevnih kombinacija inspirirala nezaboravnim izdanjima slavnih dama poput Audrey Hepburn i Edie Sedgwick.

Kao što su gledatelji serije mogli primijetiti, garderobu Beth Harmon čini prepoznatljiva paleta boja. U većini slučajeva nosila je crnu, bijelu, tonove dragulja, pastelne boje i karirani uzorak, a svako toliko i primarne boje poput žute ili crvene.

  • +4
Netflixova serija 'The Queen's Gambit' Izvor: Profimedia / Autor: Hollywood Archive / Avalon Editorial / Profimedia

Osim paletom boja, njezina izdanja u seriji po svemu slijede modu 60-ih, a pojedini komadi u kojima se pojavila danas su i više nego poželjni. Naći ćete ju kako nosi siluete A-kroja, topiće s ovratnikom Petar Pan, lađa-izrezom ili ukrasnim detaljima poput mašni i gumbi. Velika je vjerojatnost je da ćete šahovsku prvakinju vidjeti u haljinama i mini ili midi modelima suknji visokog struka, a u hladnijim mjesecima u chino hlačama s predimenzioniranim džemperom.

Zimi su njezin zaštitni znak vuneni kaput, beretka i rukavice uz džemper s visokim ovratnikom.

'Kako Beth sazrijeva kroz sezonu, njezin se stil mijenja s novim iskustvima i mjestima u koja putuje. Na njezin rani stil, između ostalih, utječu dame poput Jean Seberg, Audrey Hepburn i Natalie Wood. Njezin izgled postaje posebno elegantan tijekom boravka u Parizu i Moskvi te smo preuzeli utjecaj iz francuskog novog vala', izjavila je kostimografkinja serije Gabriele Binder.

Kako su gledatelji mogli primijetiti, ova francuska kostimografkinja ima sjajno oko za komade nadahnutim modom 60-ih koji pritom izgledaju bezvremenski. Čak i kolekcija sportske odjeće i kupaćih kostima viđenih na liku Beth Harmon i danas izgleda svježe i nosivo.