svi ih žele

Hit model: Balerinke s ovim chic detaljem ono su što vam treba u ormaru ove sezone

04.07.2023 u 05:50

Bionic
Reading

Ni prvih dana ljeta balerinke nisu nestale iz modnih ormara. Sasvim suprotno, zaljubljenice u modu osvajaju u svom neodoljivom rokerskom izdanju. Od kultnog modela Valentina Garavanija do ravnih i zavodljivih modela popularnog brenda Alaïe, balerinke sa zakovicama nova su modna opsesija

Balerinke sa zakovicama ponovno su na nogama fashionistica, a u ljeto 2023. imaju i ekstra duge vezice. Grunge moda doživljava procvat, a rokerska, nerijetko pomalo mračna modna prošlost, dolazi na svjetlo dana. I dok bi mnogi neka svoja izdanja iz prošlosti najradije zaboravili, balerinke s nitnama sigurno neće gurnuti u dubinu ormara.

I dok će neki balerinke sa zakovicama smatrati tek posljednjim pokušajem da se romantični trend učini modernim te se privuče pažnja fashionistica u stalnoj potrazi za nečim novim, činjenica je da su se vratile na modnu scenu na velika vrata. Riječ je o pravoj evoluciji koja je počela prije nekoliko sezona: nakon prvih pojavljivanja na modnim pistama u tradicionalnoj varijanti, od ultra ravnih modela pa do onih u satenu i pastelnim nijansama, kao podsjetnik na modele kakve inače nose plesačice, stilisti su ih sada interpretirali u skladu sa svojom kreativnom vizijom. Modna kuća Miu Miu ima ravne modele, baš kao i Jacquemus, Alaïa privlači pažnju ravnim modelima s mrežom, a onda na scenu stupaju modeli s nitnama Valentina Garavanija.

Upravo ovi Garavanijevi modeli predstavljaju jednu od najpopularnijih varijacija među lookovima za ljeto 2023. Spoj zakovica s romantičnim balerinkama trend je koji vrijedi isprobati ovog ljeta, a jednako je efektno nosiv uz lepršave hlače i široke bijele košulje, kao i uz jednostavnu i pripijenu malu crnu haljinu.

Balerinke Rockstud Valentina Garavanija izrađene su od satena i definirane rubom prekrivenim zakovicama, a vezice se, u klasičnoj verziji, vežu oko gležnja, dok u ekstra dugoj verziji sežu sve do ispod koljena u gladijatorskom stilu.

Pieter Mulier za ovu sezonu zapravo je predložio ultra ravne balerinke u mnogim varijantama, ali one sa zakovicama osvojile su srca mnogih fashionistica zahvaljujući svojoj zrnatoj i svjetlucavoj teksturi.

Nije trebalo dugo da se slični modeli nađu i na policama cjenovno pristupačnijih street style brendova, dokazavši da će ove sezone eksperimentiranje ženstvenim i odvažnim izgledom itekako biti in.

  • +4
Balerinke sa zakovicama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo