TEEN MUKE

Help, sviđa mi se više dečkiju!

30.07.2009 u 12:00

Bionic
Reading

U tinejdžerskoj dobi, a ponekad čak i među onima koji su davno te godine ostavili iza sebe, često se zna dogoditi da se ničim izazvana stvori naklonost prema više osoba u isto vrijeme. Ti dečki nam se mogu samo sviđati, a čak možemo biti zaljubljeni u njih, pa nastaje problem - za koga se odlučiti i kako?

Ovaj problem, složit će se svi, nije nimalo lako riješiti, a na muke bi stavio i puno starije i iskusnije osobe, pa je najlogičniji savjet odlučiti se za onoga prema kojem gajimo najjače emocije.

Problem je u tome što ponekad nije lako otkriti tko nam se najviše sviđa jer nam se čini da su nam svi podjednako napeti. Što napraviti i kako biti racionalan?

Najbolje je odgoditi odluku i ponašati se prijateljski prema svima i - čekati! Ovaj ti se savjet čini pomalo besmislen jer ti se jako žuri s odlukom dok je situacija vruća? Razmisli o svemu jer se ponekad snažna naklonost i simpatije prema nekoj osobi jave odmah od samoga početka, ali nakon što je bolje upoznaš, shvatiš da ti se on samo sviđa no nisi zaljubljena.

S druge strane, neke osobe nam se mogu svidjeti više na prijateljskoj bazi, no kad se zbližimo i počnemo intenzivnije družiti, neočekivano nastanu neke druge emocije.

A što ukoliko smo pričekali s odlukom i shvatili da se nitko od njih zapravo nije izdvojio, pa smo još uvijek 'zapaljeni' za sve kandidate?

Tada se najvjerojatnije radi o tome da nisi zaljubljena ni u koga, već ti se samo sviđa ta ideja zaljubljenosti i ljubavi i želiš biti s nekim no zapravo ne gajiš nikakve dublje osjećaje prema tim osobama. Ništa čudno jer su u pubertetu emocije puno intenzivnije, na što utječu i hormoni koji se tada pojačano izlučuju.

Dakle, pričekaj neko vrijeme kako bi shvatila prema kome gajiš posebne osjećaje i onda pokušaj vezu s tom osobom. Ako se pak nitko posebno ne izdvoji, onda se tu ne radi o ljubavi, već samo o sviđanju. Naravno, iako je možda nekome jako privlačna ideja o paralelnoj vezi s nekoliko osoba odjednom, ne zaboravi da u tom slučaju možeš ozbiljno povrijediti nečije osjećaje ili ćeš ti biti povrijeđena.