LEGENDARNA GLUMICA

Helen Mirren otvoreno o beauty rutini i kako se nositi sa starenjem: 'Biti sijed je sjajno'

05.10.2021 u 15:02

Bionic
Reading

Helen Mirren, proslavljena glumica koja je maestralno portretirala kraljicu Elizabetu II u filmu 'Kraljica' za što je nagrađena Oscarom, jedna je od onih dama koje osvaju svojim bezvremenskim stilom i klasičnom ljepotom i u zreloj dobi

Helen Mirren koja je ove godine proslavila 76. rođendan, sve je ostavila bez daha svojom ljepotom na modnom događanju francuskog beauty giganta L'Oréala u Parizu, a njezin je odvažni stajling izazvao veliko zanimanje.

Šarmantna Britanka i u osmom desetljeću uvijek je raspoložena za modne i beauty iskorake, a u intervjuu za Vogue otkrila je ponešto o svojoj beauty rutini, sijedoj kosi i kako se nositi sa starenjem.

  • +6
Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

'Moja tranzicija u sjedokose nije bila nimalo teška jer je moja kosa oduvijek bila plava. Prirodna sam plavuša, iako sam nekad imala izlete i u tamnije nijanse, no kad bih puno vremena provodila na suncu, kosa mi je uvijek poprilično posvijetlila. Dakle za mene je proces prelaska u sjedokose bio jednostavan. Nekad sam znala sama stavljati pramenove i voljela bih to uskoro ponoviti. I uvijek sam to radila sama, nikad nisam išla bojati kosu. Nisam se htjela s time zamarati, to je tako dosadno i skupo. Doduše, mislim kako biste puno teže mogli prijeći u sjedokose ako imate tamnu kosu. Žene mojih godina koje su to napravile sa svojom kosom izgledaju spektakularno. Biti sijed je sjajno, no to ne znači da se ne možete zabaviti sa kosom, jer je to vrlo važan dio onoga što osjećate prema sebi. Mislim da bi svi trebali učiniti sve kako bi se osjećali ugodno', rekla je Helen.

  • +5
Helen Mirren Izvor: Profimedia / Autor: IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Što se tiče savjeta o starenju, mladolika glumica ima svoj stav prema starenju.

'Moj savjet je se prvo pobrinete za ono iznutra jer se to vidi i na van. Prije svega, preuzmite kontrolu nad svojom prehranom i pronađite balans zbog čega ćete se osjećati dobro. Ono što stavljate u svoje tijelo utječe na to kako se osjećate prema sebi, pa počnite od tamo. Sljedeća stvar je vježba, što ne znači učlaninjivanje u skupe teretane. Veliki sam pobornik režima ženskih vježbi Kanadskih zračnih snaga koji traje 12 minuta. To je režim vježbanja koji počinje vrlo niskim i laganim, a ako ga slijedite može postati prilično težak. Nikada nisam prešla drugu razinu, ali to je lijep mali program vježbanja. Ništa ekstremno, ali morate to raditi svaki dan. To je sjajan početak, jer sve je u preuzimanju kontrole nad samim sobom. Nevjerojatno sam lijena i ako to mogu izbjeći, hoću, ali s vremena na vrijeme se povučem i učinim ono što znam da daje rezultate', otkriva Helen.

Dodala je i kako voli isprobati nove načine šminkanja.

'Šminkam se prema osjećaju. Volim što je više moguće prekršiti vlastita pravila. Ako radim s vizažistom obično me pitaju što mi se sviđa, a ja im uvijek kažem da je moje lice njihovo platno i da rade ono što žele. Uvijek pronalazite nove ideje i načine da tako gledate na sebe. Svi zaglavimo u kolotečini poput načina na koji šminkamo oči ili usne - dobro je i to protresti', rekla je glumica dodajući kako je vremenom naučila voljeti svoj izgled.

Otkrila je i svoj trik koji joj pomaže da se ujutro ne sprema pod stresom.

'Ako moram obaviti nešto ujutro npr. putujem ili imam ntervju, večer prije pripremam odjeću. To znači da ako sam ujutro u panici, što često i jesam jer kasnim, ne brinem se što ću odjenuti jer znam da imam kombinaciju', savjetuje.