PARIŠKI HAUTE COUTURE

Haljine kojima je Valentino nadmašio samog sebe

24.01.2013 u 12:19

Bionic
Reading

Na pariškom Haute Couture Fashion Weeku treći su dan zasjali neki od najmoćnijih i najkreativnijih dizajnera - Valentino, Jean Paul Gaultier i Elie Saab

Valentinova kolekcija za proljeće/ljeto 2013. modne je znalce bacila na koljena.Kolekcija slavne talijanske modne kuće pokazala je bezvremensku ljepotu utkanu prirodom i arhitekturom.

Dizajneri Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli poigrali su se delikatnim materijalima poput svile i čipke i ukrasili ih vezovima. Inspiraciju za elegantne i ženstvene haljine pronašli su vrtu, pa se osim veza i gracioznih modela proteže nekoliko veličanstvenih haljina s uzorkom ruža.

Jean Paul Gaultier za novu je kolekciju očito inspiraciju pronašao u filmu 'Pijev život', a spojio je istočnjački stil sa zapadnjačkim u svilenim sarijima na široke pruge. Kolekcija je vrlo zaigrana, a uske haljine prepune materijala u donjim dijelovima, ispod koljena. Uz to je sve umiješao malo disko stila iz sedamdesetih, pa čak i 50-ih godina te stvorio eklektičnu priču koja je za Adamsona ipak malo previše.

Modna kuća Elie Saab ženstvenu je kolekciju upakirala s visoko pozicioniranim pojasevima i dugim haljinama dobro rezanih krojeva. Iako kolekcija nije bila posebno iznenađenje, modeli su nosili čipku i til u boji bjelokosti te pink i svjetloplavim nijansama. Tako se još jednom provukla priča o lijepim vilama i princezama koje podsjećaju na najnježniju stranu žene, a suprotna je strana nosila crnu krinolinu koju bi odabrala svaka moćna i glamurozna vještica.