SEZONSKI ADUTI

Haljinama vintage izgleda teško je odoljeti, a ovo su najljepše verzije do 300 kuna

17.05.2022 u 17:04

Bionic
Reading

U moru trendova, kada govorimo o haljinama, ove sezone teško je ne primijetiti modele s odgovarajućom dozom nostalgije, kakvima vrve police trgovina

Nova sezona proljeće/ljeto najavila je povratak romantičnih i sanjivih modnih komada, a one kojima je nemoguće pogriješiti, ali i kojima je apsolutno nemoguće odoljeti, čine haljine koje odišu vintage estetikom i neodoljivom sanjivošću.

Na modnoj sceni sada se ističu tri specifična modela haljina s dozom nostalgije, a riječ je o takozvanim prerijskim modelima, inačicama s engleskim vezom i minijaturnim haljinama kakve je 60-ih godina proslavila britanska modna ikona Twiggy. Sva tri modela danas naveliko krase kolekcije dizajnerskih brendova i popularnih high street trgovina.

  • +8
Haljine vintage izgleda do 300 kuna Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Prerijske haljine

Prerijske haljine definira nekoliko ključnih detalja: volani, visok dekolte, voluminozni rukavi i bogati nabori. Obično se izrađuju od laganog pamuka ili lana, savršenog materijala za tople dane pred nama.

Haljine s engleskim vezom

Komadi ukrašeni engleskim vezom posljednjih godina postali su tradicionalnim prizorom u ljetnim mjesecima, a ovaj detalj najpoželjniji je u formi haljina. Romantičnog prizvuka, većina komada ukrašenih engleskim vezom stvorena je od čvrstih pamučnih tkanina, a zahvaljujući posebnom dizajnu, ovom prepoznatljivom tipu veza daruju moderan i svjež izgled.

Haljine u duhu 60-ih

Minijaturni modeli haljina ove sezone su jako popularni, a u njihovoj bogatoj ponudi na policama trgovina ističu se verzije inspirirane modom 60-ih.

Ravne linije, geometrijski oblik i tipični široki A-kroj čine haljine u duhu 60-ih idealnim odabirom za dame koje žele smanjiti naglasak na struk i staviti fokus na noge. Posebno su interesantne verzije s retro printovima jer naglašavaju njihov neodoljivi vintage šarm, a do većeg izražaja doći će uparite li ih s trendovskim platformama.