MODNI ZNALCI UVJERENI

Haljina kakvu je 90-ih proslavila Kate Moss ovoga proljeća postat će veliki modni hit

19.03.2020 u 13:52

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije i trenutna fasciniranost modom 90-ih iznjedrila je novi-stari trend u svijetu haljina kakvog je, danas davne, 1996. godine popularizirala britanska modna ikona Kate Moss

Kada je godine 1996. američki dizajner Calvin Klein predstavio svoju proljetnu kolekciju viđene haljine minimalističkog dizajna, koje su na modnoj pisti nosili najpoznatiji supermodeli, uključujući Kate Moss, očekivano su postale veliki sezonski hit.

Nekoliko desetljeća kasnije, haljine s pamučnim, gornjim dijelom u znaku halter ovratnika i svilenkastog materijala u donjem, ponovno su aktualizirane zahvaljujući modnim kućama poput talijanske Max Mare, koja je u novoj ready-to-wear kolekciji predstavila nekoliko modela koje su na pisti prošetale sestre Hadid i 18- godišnja nasljednica Cindy Crawford, Kaia Gerber.

Kao i obično kada je riječ o novim kolekcijama renomiranih dizajnera, pristupačni high street brendovi uvijek se trude ići ukorak s viđenim na modnoj pisti. Španjolski high street brend Zara, sasvim očekivano, registrirao je i ovaj trend ponudivši vlastite inačice 'kombiniranih' haljina u duhu 90-ih koje se na naslanjanju na vladajući trend dvobojne obuće i torbi.