nesmotrena odluka

H&M razbjesnio javnost zbog majice s uvredljivim natpisom: Suradnju im je otkazao i slavni glazbenik

09.01.2018 u 11:35

Bionic
Reading

Švedski H&M uspio je razbjesniti javnost na društvenim mrežama zbog majice namijenjene dječacima koju su promptno odlučili povući iz prodaje uz ogromnu javnu ispriku

Popularni r&b pjevač The Weeknd na svom Twitteru oglasio se povodom rasno uvredljive fotografije majice namijenjene dječacima koja je osvanula u američkoj i britanskoj web trgovini švedskog brenda H&M-a.

Sporna fotografija prikazuje maloljetnog afroameričkog modela s majicom na kojoj je natpis Coolest Monkey in the Jungle, a koja se donedavno nalazila u prodaji po cijeni nešto manjoj od 70 kuna.

'Ujutro sam se probudio šokiran i posramljen ovom fotografijom. Duboko sam uvrijeđen i više ne planiram surađivati s H&M-om', napisao je The Weeknd.

Popularni pjevač, pravog imena Abel Tesyafe, imao je priliku dvaput surađivati sa švedskim brendom ulične mode, a svojim nastupom prošle godine uveličao je predstavljanje proljetne kolekcije.

  • +8
The Weeknd i Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon objave glazbenika i oštre osude javnosti oglasilo se i predstavništvo H&M-a.

'Potpuno razumijemo i slažemo se s reakcijama javnosti na spornu fotografiju. Duboko se ispričavamo i javnost obavještavamo da smo fotografiju uklonili sa stranica i iskreno žalimo što smo majicu s takvim printom uopće odlučili pustiti u proizvodnju. Majicu smo uklonili iz prodaje i ulažemo velike napore kako bismo slične situacije izbjegli u budućnosti. S pjevačem The Weekndom i njegovim timom planiramo razgovarati', stoji u službenom priopćenju H&M-a.

  • +52
H&M Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

U rujnu prošle godine The Weeknd se pohvalio svojom drugom modnom kolekcijom stvorenoj u suradnji sa švedskim brendom, na Instagramu podijelivši fotografiju jakne kojom je najavio liniju lansiranu ujesen.

Još uvijek nije poznato je li pjevač stvarao treću kolekciju za H&M u vrijeme svoje velike najave prekida suradnje.