NOSIVA EKO MODA

H&M-ova nova kolekcija jedna je od najljepših dosad

18.03.2016 u 11:04

  • +39

Hm Conscious Exsclusive kolekcija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Ekološka kolekcija Conscious Exclusive 2016. koju je za ovo proljeće pripremio H&M jedna je od najljepših kolekcija koje je ovaj švedski modni div predstavio. Riječ je o kolekciji inspiriranoj arhivima muzeja Musée des Arts Décoratifs, odjelom muzeja Louvre u Parizu

Zaštitno lice kolekcije lijepa je Julia Restoin Roitfeld, kći slavne modne urednice Carine Roitfeld. 'Počašćena sam što sam odabrana za ambasadoricu ovog projekta. Mislim da je kreiranje kolekcije inspirirane poviješću umjetnosti i mode izvanredna ideja. Posebice ako su kreacije rađene od inovativnih, održivih materijala koji predstavljaju budućnost mode', rekla je Julia Restoin Roitfeld, poznata po jedinstvenu modnom stilu.

Dizajnerski tim H&M-a za ovu je glamuroznu kolekciju surađivao s muzejom kako bi pronašli inspiraciju u stoljećima starim modnim kolekcijama, ali i umjetničkim djelima velikih umjetnika kao što je Gustave Moreau. Odjeća je izrađena od organske svile, recikliranog lana, konoplje i drvenih vlakana, a koristili su se također i inovativni materijali kao što su perlice i imitacije dragog kamena napravljene od recikliranog stakla i denimitea, materijala koji se pravi od recikliranog rabljenog trapera.

Kolekcijom dominiraju prekrasne haljine, fluidnih silueta, umjetnički kaftani i zanimljivo krojene suknje, dok dojeći posebnu draž daju printovi.

'Jedan od mojih omiljenih komada uz kolekciji je asimetrična mini haljinica inspirirana slikama Gustava Moreaua. Volim kombinaciju održivih ekoloških tkanina i starih slika. Divno je imati ekološke krpice koje izgledaju kao da su stvorene za crveni tepih', rekla je Julia Restoin Roitfeld.

Novost su u kolekciji i tri vjenčanice za sve buduće mladenke koje misle zeleno, pa će sada moći pronaći vjenčanicu iz snova po pristupačnoj cijeni, a izrađenu od ekoloških materijala.