CARHARTT WIP

Gotovo 30 godina od njegovog nastanka, ovaj brend radne odjeće sada viđamo posvuda

03.02.2022 u 12:11

Bionic
Reading

Otkako ga je početkom 90-ih godina stvorio Edwin Faeh, brend Carhartt Work In Progress predstavlja ključno ime na streetwear sceni, a njegovim odjevnim komadima ne uspijeva odoljeti vojska slavnih faca iz svijeta mode, glazbe i filma

Osnovan 1889. godine u SAD-u od strane Hamiltona Carhartta i pokrenut linijom prepoznatljivih tregerica zvanih ‘Carhartt Overalls’, brend Carhartt specijaliziran za izradu radničke odjeće postao je sastavnim dijelom street style scene i glavnim obilježjem casual stajlinga osoba iz svijeta slavnih.

Značajna popularnost komada s potpisom Carhartt na modnoj sceni započela je 90-ih godina, nakon što su ih usvojile ključne osobe na streetwear sceni poput legendarnog repera Tupaca. Tih je godina Edwin Faeh razvio brend Carhartt Work In Progress (WIP), od originalne Carhartt radne odjeće. Nedugo zatim uslijedile su brojne suradnje s modnim brendovima, a modni komadi s prepoznatljivim Carhartt logotipom postali su neophodnim u garderobi streetwear entuzijasta diljem svijeta.

Od kapa preko tregerica, cargo hlača i jakni, komadi s potpisom Carhartt postali su nezaobilaznim prizorom.

Nova odabranica Kanye Westa, američka glumica Julia Fox, na nedavno održanom Tjednu visoke mode u Parizu nosila je traper verziju cargo hlača s potpisom Carhartta, a nasljednica Cindy Crawford, poput Kanye Westa, pokazala se velikom obožavateljicom Carharttovih jakni.

Baš kao što je slučaj s prepoznatljivim jaknama pufericama s potpisom američkoga brenda The North Face, Carharttovim komadima popularnost na street style sceni nastavlja rasti iz sezone u sezonu.