jedna ljepša od druge

Glamurozno izdanje nekad dosadne nijanse: Kada vidite kakve haljine nosi Hailey Bieber, smeđa će vam postati omiljena boja

19.10.2022 u 11:49

Bionic
Reading

Smatraju je jednom od najvećih modnih influencerica i diktatoricom modnih i beauty trendova. Milijunu u stopu prate i bilježe što i kako je odjenula, a kada Hailey Bieber zaredom odjene haljine određene boje, možete biti sigurni da je novi modni trend na vidiku

Kada razmišljate o klasičnim bojama za crveni tepih, onima s kojima je nemoguće pogriješiti, njih nekoliko odmah će vam pasti na pamet - crna, naravno, uvijek zanosna crvena, upečatljiva srebrna. A ponekad i ružičasta, i nijanse bijele. No, jedna boja gotovo vam sigurno neće pasti na pamet.

Naime, smeđu sigurno ne povezujete s modom za crveni tepih. Odlična nijansa za kapute, čizme i zapravo bilo što kožno, tijekom proteklih nekoliko mjeseci boja koja je oličenje modnog minimalizma preuzela je ulični stil u obliku sjajnih suknji, topova i hlača. No, ova nijansa sada polako ali sigurno osvaja i crvene tepihe predstavljajući se u najglamuroznijim izdanjima.

  • +6
Hailey Bieber Izvor: Profimedia / Autor: Laurent Salmon / KCS Presse / Profimedia

I dok bi mnogi bez puno razmišljanja ovu boju nazvati dosadnom i pomalo neuglednom, influencerica i 'it' djevojka, Hailey Bieber brzo će vas uvjeriti u suprotno. Čini se da je Anthony Vaccarello iz Saint Laurenta jedan od najsnažnijih predvoditelja ovog trenda. Tako je proteklih nekoliko dana Hailey pokazala čak dvije sjajne haljine s njegovim potpisom, i to u najslađim nijansama čokolade.

Prvo je na gala večeri održanoj u muzeju Academy Museum u Los Angelesu pokazala spektakularnu Vaccarellovu kreaciju iz kolekcije proljeće/ljeto 2023. – cut out haljinu tamno smeđe boje koja je otkrivala goli struk, naglašavala dekolte i bespogovorno pratila liniju tijela.

Koji dan kasnije Hailey je ponovno zablistala u ovoj, kako će se pokazati, vrlo efektnoj nijansi. Na svečanoj večeri Elle Woman također u Los Angelesu Hailey je odjenula smeđu haljinu koja je u svojoj jednostavnosti bila – spektakularna.

Uska, maksi haljina dugih rukava prekrivala je svaki centimetar njezinog tijela, a pri tome djelovala tako senzualno i zavodljivo. Za dizajn ove haljine također je zaslužan Vaccarello, dizajner oko kojeg se sve više diže prašina.

No, ne smatra se Hailey bez razloga modnom influencericom. Njezine modne izlete i kombinacije prate vjerno prate milijuni, a ova zaljubljenica u modu itekako zna prepoznati vrući trend. I dok se Hollywood tek priprema za sezonu boje čokolade, Hailey je i ranije pokazala neke spektakularne stajlinge u toj nijansi.

Na ovogodišnjem Vanity Fair, after-partyju Oscara, zablistala je u nešto svjetlijoj smeđoj cut-out haljini koja je bila ukrašena laskavim naborima te efektnim cvijetom na struku. Vjerojatno nije potrebno isticati kako i iza te kreacije stoji Saint Laurentov vodeći dizajner.

Krajem ljeta Hailey je u Miamiju na večeri povodom vjenčanja prijateljice Lauren Perez osvanula u kožnoj smeđoj haljini, a na samoj svečanosti sve prisutne je doslovce zabljesnula u smeđoj haljini prekrivenoj šljokicama i naglašenog dekoltea. Dizajn pripijene haljine zanimljivo oblikovanog dekoltea pripada Magdi Butrym.

A da će smeđa biti veliki hit, znala je Hailey još u lipnju kada je za posjet Francuskoj i sastanak s predsjednikom Emmanuelom Macron i njegovom ženom Brigitte odjenula svijetlo smeđu cut-out haljinu iz LaQuan Smith kolekcije za jesen 2021.

Nema sumnje, smeđa boja je veliki hit, no ove sezone se predstavlja u posve novom ruhu. Zaboravite na ležernost, jednostavnost i prikrivenost, stiže sezona senzualnog minimalizma, hrabrih proreza i krojeva laskavih za siluetu, redom obojanih u najsočnije nijanse čokolade.

YVES SAINT LAURENT U PARIZU

Božanstvena kolekcija luksuznog francuskog brenda ostavit će bez daha sve ljubiteljice klasike s modernim odmakom

Pogledaj galeriju